Payas'ta Darbeye Karşı 'Birlikte Milyonlarız' Mitingi

Hatay’ın Payas ilçesinde FETÖ darbe girişimine karşı “Birlikte Milyonlarız” mitingi düzenlendi. Mitinge 61. Dönem kabinesinde Başbakan yardımcılığı görevinde bulunan Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler’de katıldı.

Payas'ta Darbeye Karşı 'Birlikte Milyonlarız' Mitingi
Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz’da demokrasi ve milli iradeyi ortadan kaldırmaya yönelik yapılmak istenen darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara darbe girişimine karşı çıkmak için sokaklara inin çağrısı üzerine milyonlar gibi Payas ilçe halkı’da tek yürek olarak demokrasisine sahip çıktı.

Darbe girişiminin 14. Gününde Atatürk Parkı yanında düzenlenen “Birlikte Milyonlarız” mitingi mehtaran gösterileriyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Şehitler için okunan Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan birer konuşma yaptı.

Mitinge katılan AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkanı Emrullah İşler yaptığı konuşmada Türk milletinin tarihinde önemli günler ve haftalar olduğunu 15 Temmuz’unda bundan sonra gelecek nesillerin şerefle bahsedeceği bir gün olarak tarihe girdiğini belirterek “Biz 15 Temmuz’da bütün dünyaya millet olduğumuzu, vatana nasıl sahip çıkılacağını, milli iradeye nasıl sahip çıkılacağını gösterdik. Biz bu topraklar uğruna nasıl ki Çanakkale’de 250 bin şehit vererek göstermiş ise bugün de O ecdadın şanlı torunları gerekirse bu vatanı bu bayrağı korumak ezanları dindirmemek için Allah’ın izniyle canları vermeye hazır olduklarını göstermiştir” dedi.

Milletvekili İşler, "Sayın Cumhurbaşkanımız hep şunu söyler ’Dik duracağız, eğilmeyeceğiz, bir olacağız, beraber olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız’ dedi.

İşte O’nun bu sözlerini 15 Temmuz akşamı sizler nasıl bir Türkiye olunduğunu tüm dünya aleme gösterdiniz. Bir takım şer ve fitne odakları Pelsinvanya’da, Amerika’da orada şurada burada Türkiye için bu millet için tuzaklar kuruyorlar. Allah’a hamd ediyoruz, şükrediyoruz 15 Temmuz’un karanlık gecesinin sabahı aydınlık oldu. Bu milletin hamuru İslamla Kuran’la yoğrulmuştur, dolayısıyla Rabbimizin yardımı nusreti bizimle bu milletle oluyor" dedi.

"Çok şükür 15 Temmuz darbe girişimi fırsatları da beraberinde getirdi. Öncelikle kurumlarımızın içerisine çöreklenmiş bu tehlikeli, yapıdan kurtulmak için devletimizin eline bir güç verdi. “Olağanüstü hal” kararıyla devletimiz kurumlarının içerisine çöreklenmiş bu tehlikeli yapıyı ortadan kaldırmak için OHAL kararıyla uyguluyor ve bu kanser hücreleri bir bir temizleniyor" diyen Milletvekili İşler “Birileri OHAL kararı nedeniyle Türkiye’yi eleştirmek istedi. Biz bu kararı vatandaşlarımızı evlerine tıkmak için almadık. Biz bu kararı devletimizin kurumlarının içerisine çöreklenmiş bu kanserli yapıyı temizlemek için getirdik” diye konuştu.

Milletvekili Emrullah İşler, sokaklara çıkarak milli iradeye sahip çıkan 15 gündür ülkenin dört bir yanında sokakları dolduran vatandaşlara, darbe girişimine karşı duran tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA