Nusra Cephesi'nin Feshedilmesi

Suriye İhvan'ı, kararı memnuniyetle karşıladı.

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), ülkedeki muhalif gruplardan Nusra Cephesi'nin El Kaide'den ayrılarak feshedilmesini memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Suriye İhvan'ından yapılan yazılı açıklamada, 'Suriye'deki grupların halka, halkın iradesine ve devrimin hedeflerine yönelme yönünde attığı adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Nusra Cephesi'nin feshedilmesi, devrimin yerelleştirilmesi yönünde atılmış bir adımdır.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, devrimin hedeflerine ulaşmak için daha fazla halka yönelmek gerektiği belirterek, 'Herkesin, halkın ve devrimin yararına ya da zararına yaptığı işleri gözden geçirmesi gerek. Savaş, rejime karşı veriliyor. Herkesin silahlarını rejime, işgalci Ruslara ve İranlılara doğrultması gerek.' değerlendirmesinde bulunuldu.

Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammed Culani, El Kaide'den ayrılarak Nusra Cehpesi'ni feshettiklerini, bunun yerine yeni kurdukları ve herhangi bir yabancı örgütle bağlantısı olmayan Fethu'ş Şam (Şam'ın Fethi) Cephesi adı altında mücadeleye devam edeceklerini duyurmuştu.
Kaynak: AA