Mezitli Down Cafe'de Yaz Konseri

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin uygulamaya geçtiği günden bu yana vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Mezitli Kart, örnek bir etkinlik gerçekleştirdi. Down Cafe’ye destek olmak amacıyla İçel Devlet ve Opera Balesi (MDOB) iş birliği ile ’yaz konseri’ etkinliği düzenlendi.

Mezitli Down Cafe'de Yaz Konseri
Mezitli Kart ekibinin organizatörlüğünü yaptığı yaz konseri Down Cafe'de gerçekleştirildi.

Konserin koordinatörlüğünü ise MDOB'dan Tarık Aydoğan yürüttü. MDOB orkestra şefi Anıl Aydın tarafından yönetilen konserde çeşitli bestecilerin eserlerinin yanı sıra Türk Halk Müziği'de klasik müzik notaları ile buluştu. İzleyicilerin büyük bir beğenisi kazanan sanatçılar, unutulmaz dakikalar yaşattılar. Solo performasyonlarını sergileyen Burcu Özdoğan ve Erhan Kaya, seslendirdikleri türkülere izleyicilerinde eşlik etmesi ile Down Cafe'de çok güzel anların yaşanmasını sağladılar. Konser boyunca down sendromlu çocuklar da dans ederek doyasıya eğlendi.

Şef Anıl Aydın konser sonunda yaptığı konuşmada Down Cafe'nin çok özel ve güzel bir proje olduğunu, bu projeyi hayata geçiren ve halka kazandıran Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a teşekkürlerini iletti.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise MDOB sanatçılarına verdikleri konserden dolayı teşekkür etti. Opera ve bale sanatçılarının ne kadar zor durumda çalıştıklarını, gelecekten ne kadar endişe duyduklarını yakından bildiğini ifade eden Tarhan, 'O endişelerinin giderek azalacağı günlerin Türkiye'de gelmesini diliyorum. Burası down sendromlu çocukların işlettiği, hizmet ettiği bir yer. Burayı Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ile beraber yürütüyoruz. ZİÇEV bize her hafta değişik 2 veya 3 arkadaşımızı yönlendiriyor. Bu çocuklarımızın aileleri de çocuklarının sosyalleşmesinden son derece mutlular. Bazı arkadaşlarımıza Mezitli'de iş bile bulduk. Opera ve bale sanatçıların bu şeklide halkla bir araya gelerek, etkinlik düzenlemeleri çok güzel bir fikir. Onlara hemen yan tarafta bulunan bale okulundan bahsettim ve buradaki bale kafenin güzel bir bahçe olduğunu burayı da her zaman kullanabileceklerini söyledim. Bale okulunun hemen arkasında ise Meclis'den daha geçirmedik ama benim gönlümden geçen adı 'Demokrasi Parkı' olan ışıklı lazer ve müzikle hareket eden su dalgalarının bulunduğu bir havuzun olduğunu, burayı da diledikleri zaman kullanabileceklerini kendilerine ilettik. Yaz konseri organizatörlüğünü yürüten Mezitli Kart ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Kaynak: İHA