İlim Yayma Cemiyetinin Yaz Okulu Sona Erdi

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen yaz okulu sona erdi. 90 öğrencinin katıldığı ve çoğunun Kur’an-ı Kerim’i öğrendiği kursta öğrencilere katılım belgeleri düzenlenen törenle verilirken, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç darbe girişiminin yaz okulunu da olumsuz etkilediğini ancak buna rağmen birçok öğrencinin Kur’an-ı Kerim’i öğrendiğini belirtti.

İlim Yayma Cemiyetinin Yaz Okulu Sona Erdi
İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi tarafından bu sene 5’incisi düzenlenen ve 5 hafta süren yaz okulunda eğitimler tamamlandı. Eğitimler Şehzadeler ilçesinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yunusemre ilçesinde Hatice Görgülü Ortaokulu ve Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde verildi.

Eğitimlere 90 öğrenci katılırken, öğrencilerin çoğu Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Öğrencilere katılım belgesi düzenlenen törenle takdim edilirken, her sene yaz okulu kapsamında düzenlenen gezi ve piknik organizasyonlarının 15 Temmuz’da FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi nedeniyle yapılamadığı öğrenildi.

Manisa’da bu yıl Yaz Okulu’nun 5’incisini düzenlediklerini kaydeden İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi öğrencilerin ulaşımını sağlamak için 3 farklı okulda Yaz Okulu’nu gerçekleştirdik. 90 kadar öğrencimiz kayıt yaptırarak eğitim aldı. Öğrencilerimiz öğlene kadar Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi aldı. Haftada iki günde öğleden sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı havuzlarından faydalandılar. Bunun dışında okulların imkanlarından faydalanmak suretiyle sosyal ve sportif faaliyetlerde bulundular.” dedi.

"Darbe girişimi olumsuz etkiledi"

Darbe girişiminden dolayı yaz okulunun olumsuz etkilendiğini vurgulayan Başkan Özgüvenç, “Çünkü çocuklarımız için planladığımız geziler, piknikler vardı. İl dışına yapacağımız seyahatler vardı. Maalesef bu girişimden dolayı, ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü şartlardan dolayı bu piknikleri, gezileri gerçekleştiremedik. Tabii ki bunun üzüntüsünü içimizde yaşıyoruz. Yaşanan bu hadiseler sadece toplumun belli bir kesimini değil, toplumumun tamamını olumsuz bir şekilde etkiledi. Bütün bu olumsuz şartlara rağmen Allah’a hamdolsun öğrencilerimizle birlikte sağ salim yaz okulumuzu tamamladık. Öğrencilerimizin çok büyük bir bölümü Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendi. Sonradan katılan öğrencilerimiz var. Onlar da Kur’an-ı Kerim’in çoğunu öğrendi. Namaz dualarını öğrendiler. İslam’ın emrettiği ibadetleri öğrendiler” diye konuştu.

Öğrencilere güzel ahlakı öğretmek için gayret gösterdiklerini söyleyen Özgüvenç, “Toplumsal yaşanan bu hadiselerin temelinde maalesef ahlak eksikliği var. Çünkü bakıyorsunuz din adına yola çıkılıyor, dini bir takım argümanlar kullanılıyor. Yapılan hadiseler tamamen ahlak dışı hadiselerdir. Biz çocuklarımıza özellikle bu yaz okullarında güzel ahlaklı olmayı, vatanına, milletine sadık ve asla milletine ihanet etmemeyi öğretiyoruz. Bunları aşılamaya çalışıyoruz. Hamdolsun bu konularda başarılı olduğumuza inanıyoruz. Bundan sonra önümüzdeki yıllarda yaz okullarını geliştirerek, toplumun değişik kesimlerine ulaşarak yaygınlaştırmak istiyoruz." dedi.

Kaynak: İHA