'Geleneksel Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması' Başladı

Bu yıl altıncısı düzenlenen 'Geleneksel Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması' başladı.

Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğiyle organize edilen yarışma, Zeytinburnu'nun herhangi bir bölgesinde çekilmiş, renkli veya siyah beyaz bir fotoğrafla en iyi görüntü ve kompozisyonu yakalayabilmeyi amaçlıyor.

Fotoğraf sanatçısı Ara Güler'in seçici kurul üyeleri arasında bulunduğu yarışma jürisinde, Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Haluk Çobanoğlu, İsmail Küçük, Murat Gür, Mustafa Yılmaz ve Süleyman Gündüz yer alıyor.

Birincinin 6 bin lira ile ödüllendirileceği yarışmada, ikinci 4 bin, üçüncü 3 bin, Mansiyon Ödülü verilecek 5 eserin sahibi ise 2 bin lira kazanacak. Zeytinburnu Belediyesi Özel Ödülünü kazanan bin 500, Jüri Özel Ödülünü kazanan bin lira, sergilenmeye değer bulunan 60 fotoğraf da 500 lirayla ödüllendirilecek.

Dereceye giren isimler, para ödülünün yanı sıra fotoğraflarını sergileme ve Zeytinburnu'nu anlatan tanıtım filmleri ile kitaplarda yer alma fırsatını yakalayacak.

Yarışmaya, 2 Aralık'a kadar 'www.tfsfonayliyarismalar.org' adresi üzerinden başvuru yapılabilecek. Sonuçları 12 Aralık'ta belli olacak yarışmanın ödül töreni ise 24 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA