Gazinin Oğlu Da Demokrasi Nöbetinde

'Dünyanın en yaşlı gazisi' unvanını taşırken 1994'te 110 yaşında vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Kaçmaz:'Halk meydanlara çıkarak tanka, uçağa ve mermilere göğüs gererek aynı Çanakkale'deki gibi muvaffak olmuştur. Bugün, görüşü ne olursa olsun birlik ve beraberlik günüdür'

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine tepki amacıyla tutulan demokrasi nöbetine, 'dünyanın en yaşlı gazisi' unvanını taşıdığı 1994'te 110 yaşındayken vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz da katıldı.

Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Çanakkale Gazisi Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkının meydanlara çıkarak büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini söyledi.

Darbenin demokrasi ve Cumhuriyeti yok etmeye yönelik bir hareket olduğunu ifade eden Kaçmaz, şöyle konuştu:

'Suriye'den daha beter duruma düşerdik. Cenab-ı Allah bize yardım etti. 1915 yılında birlik ve beraberlik içerisinde dünyanın yenilmez denilen ordularını yendik ve Çanakkale'yi geçilmez yaptık. Nasıl Atatürk'ün, 'ben size taarruzu değil, ölmeyi emrettim' dedi. 15 Temmuz'da reisicumhur halkı meydanlara çıkartarak, bu asker elbisesini giymiş vatan hainlerini yok etmiştir. Halk meydanlara çıkarak tanka, uçağa ve mermilere göğüs gererek aynı Çanakkale'deki gibi muvaffak olmuştur. Bugün görüşü ne olursa olsun birlik ve beraberlik günüdür. Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet uğruna canlarını, kanlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz, yaralılara da acil şifalar diliyorum.'

Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında Çanakkale Zaferi'ne ilişkin konferans verdiğini de anlatan Turgut Kaçmaz, 'Orayı o kadar kötü yapmışlar ki Atatürk'ün kurduğu TBMM'yi ve Genelkurmay Başkanlığını dahi kurşunlamışlardır. Bunlar insan değillerdir. İnsan olan bunu yapmaz. Ben hayatım boyunca çok şeyler gördüm ama bunlar gibisini görmedim.' diye konuştu.
Kaynak: AA