FETÖ ABD ordusunun kalbine sızdı

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin arkasındaki FETÖ, gözünü ABD ordusuna da dikti. Örgüt yeni hedef olarak ABD üslerinde de okullar açmaya başladı

FETÖ ABD ordusunun kalbine sızdı
Daha önce 2011 ve 2012'de ABD ordu üslerine okul açmaya çalışıp başarısız olan FETÖ, bu sefer istediğini başardı. Örgütün, Nevada'daki Nellis Hava Üssü'ne geçen aralıkta okul açmak için yaptığı başvuru başarılı oldu. Devlet parasıyla işletilen sözleşmeli özel okul statüsündeki Las Vegas Coral Bilim Akademisi'nin üsse 2016-2017 öğretim yılında ilkokul seviyesinde hizmet vermek için gerekli başvuru kabul edildi.

AĞUSTOSTA AÇILIYOR
Başçavuş Siuta Ika tarafından üssün websitesinde geçen aralıkta basılan habere göre halihazırda hizmet veren okulun sözleşmesinin dolması nedeniyle Gülen bağlantılı Coral Akademi en iyi seçenek olarak öne çıktı. 99. Hava Üssü Filo Komutanı Albay Richard Boutwell web sitesine verdiği beyanatta Gülen okulu ile ilgili mutluluğunu ifade etti ve bu okulun Hava Kuvvetleri'ne ekstra hiçbir maliyeti olmayacağını söyledi. Coral Bilim Akademisi'nin resmi websitesine göre okul resmi olarak 22 Ağustos'ta açılacak. Öğrenciler için okul tanıtım etkinliklerine bile başlanmış durumda.

YÖNETİMİNDE TÜRKLER VAR

Okulun sahibi olan ve vakıf statüsündeki Coral Eğitim Şirketi'nin direktörleri olarak gözüken üç isim de Türk: Hakan Kardeş, Nihan Aldiş ve Şevki Çeşmeci. Coral Akademi'nin kendi websitesindeki yönetim kurulunda bulunan isimler de hayli ilginç. Okulun yönetim kurulu başkanlığını yine bir Türk olan Hasan Deniz, haznedarlığını ise Şeyhmus Baloğlu yapıyor. İkisi de akademisyen bu isimlerle ilgili üniversite web siteleri dışında hiçbir bilgi bulunmuyor. Gülen'e bağlı okul firmaları daha önce 2009 yılında Arizona'daki Davis Monthan Hava Üssü'ne Sonoran Bilim Akademisi adı altında okul açmıştı.

AMSTERDAM DA UYARMIŞTI

FETÖ aleyhine ABD'de başlatılan hukuki süreci takip eden Avukat Robert Amsterdam, geçen martta The Hill adlı haber sitesine yazdığı makalede, Gülen'in ABD ulusal güvenliği için de büyük riskler oluşturduğunu söylemişti. Amsterdam, İçişleri Bakanlığı'nı uyararak, 'Kendinize sormalısınız, neden şeffaf olmayan bir organizasyonun üslerimizdeki askerlerin çocuklarına eğitim vermelerine izin vermeliyiz?' demişti.