CHP'den bir miting de İzmir'e

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nda, tıpkı İstanbul Taksim Meydanı’nda olduğu gibi "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" düzenleyecek. 78 milyon vatandaşın davet edildiği, siyasi parti flamalarının yer almayacağı büyük buluşmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

CHP'den bir miting de İzmir'e
CHP'den bir miting de İzmir'e
CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası dün İzmir'e gelerek il ve ilçe örgütleriyle toplantı yaptı. Bingöl, toplantının ardından bugün de CHP'nin İzmir programı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, CHP tarafından organize edilecek miting kararını açıklayan Bingöl, '4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30'da Gündoğdu Meydanı'nda yeni bir büyük buluşma gerçekleştirmek üzere karar aldık ve resmi başvurumuzu yaptık. Parti bayrağı kullanılmayacak, amblemimiz olmayacak. Elimizde Atatürk posterler ile Türk bayrağı olacak. Gündoğdu Meydanı'nı da Taksim Meydanı gibi hep birlikte gelincik tarlasına dönüştüreceğiz bayraklarımızla” dedi.

Resmi başvuruyu sabah 09.00'da yaptıklarını ve anında karşılık bulduklarını kaydeden Bingöl şöyle devam etti, “Gündoğdu Meydanı bizim mitingimize tahsis edildi. Bu mitingi biz düzenliyor olabiliriz. Genel Başkanımız gelecek, Taksim'de olduğu gibi çok önemli açıklamalarda bulunacak. Ancak bu mitinge 78 milyon vatandaşımız davetlidir. Hangi siyasi parti, hangi sivil toplum örgütü, hangi hemşehri derneği, hangi meslek odası olursa olsun bu mitinge davetlidir. İnanıyorum ki Gündoğdu Meydanı tıklım tıklım dolacak, hatta o meydanın dışında denizden meydanı doldurmak adına ulaşmaya çalışan deniz araçları da mitingimize çok daha farklı anlam yükleyecek. Herkesi davet ediyoruz. Herkes o mitingin, büyük buluşmanın sahibidir, asli unsurudur diye bakıyoruz.”



Kaynak: İHA