Bulgaristan'da Pokemon Avcılarına Uyarı

Bulgaristan Devlet Demiryolları (BDJ) Müdürlüğü, ülkede hızla yaygınlaşan 'Pokemon Go' oyununu trafikte oynamanın yaratabileceği tehlikeler konusunda halkı uyardı.

BDJ'den yapılan açıklamada, açık havada gezmeye çıkan ve elektronik oyunlar oynayanların bazı tehlikeli durumlarla karşılaşabileceği belirtildi.

Trafikteki diğer araçlara göre hızlı giden trenlerin tahmin edildiğinden çok daha uzun bir mesafede ancak durabildiğine işaret edilen açıklamada, 'Tren raylarının arasında pokemon aramayın, lokomotiflerin fren yaptıktan sonra durma mesafesi çok uzun.' şeklinde uyarıda bulunuldu.

Her türlü uyarıların dikkate alınması istenilen açıklamada, 'Taktığınız kulaklık veya ekranına odaklandığınız cep telefonu dikkatinizi dağıtır, hızla yaklaşan trenin gelişini göremeyebilirsiniz.' ifadesini kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, bir trenin fren yaptıktan sonra durma mesafesinin bin metreye kadar çıkabileceği bilgisi paylaşıldı.

Bu arada Sofya Başkent Trafik Müdürü Tenço Tenev de hızla yayılan 'Pokemon Go' oyunun son günlerde iki trafik kazasına sebep olduğunu ifade etti.

Direksiyon başındayken cep telefonu kullanımının yasak olduğunu anımsatan Tenev, 'pokemon fenomeni' nedeniyle sıklıkla rastlanan bu kural ihlali için uygulanan 50 levalık (yaklaşık 25 avro) para cezasının caydırıcı olmadığını, bir an önce söz konusu cezanın artırılmasını istedi.

Öte yandan Bulgaristan'ın en büyük kapalı fuar merkezi olan başkent Sofya’daki Halk Kültür Sarayı’nın (NDK) hafta sonu pokemon avcıları için kapılarını açacağı duyuruldu.

NDK’dan yapılan açıklamada, katılımcıların sosyal medya üzerinden kayıt işleminin gerçekleştirebileceği belirtilerek, 123 bin metrekarelik 8 katlı binada 10 bine kadar pokemon avcısına ev sahipliği yapılabileceği ifade edildi.

Ön kayıt sayısının kısa sürede 4 bine ulaştığı belirtilen açıklamada, en başarılı avcılara hediyeler verileceği kaydedildi.

Kaynak: AA