Belediyenin Kampı Öğrencileri Toprakla Tanıştırdı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediyenin ‘Eğlenerek Üretiyoruz’ sloganı ile başlattığı proje öğrencileri toprakla tanıştırdı. Her hafta,7.nci sınıf öğrencisi 20 kişinin katıldığı kampta, bahçe çapalayan öğrenciler, domates, biber, patlıcan ve salatalık üretip, çeşitli sosyal aktivitelere de katılıyorlar.

Belediyenin Kampı Öğrencileri Toprakla Tanıştırdı
Burhaniye Meslek Okulu’nda konaklayan öğrenciler, Orjan Tatil Sitesi yakınındaki belediyeye ait tarlalarda sebze yetiştirmeyi öğreniyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan proje, bu yılda devam ediyor. Ağustos sonuna kadar devam edecek projeden, haftada 20 öğrenci yararlanırken, toplamda 140 öğrencinin yararlanması hedeflendi. Öğrenciler, sebze bahçesinde çapa yapıp ot toplarken, önümüzdeki günlerde de üretilen sebzelerin satışına başlanacak. Kampı ziyaret eden Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal, öğrencilerle sohbet etti. Kampın yararlı olduğunu anlatan Kaymakam Hüseyin Öner,”Böyle bir proje için Belediye Başkanımız Necdet Uysal’a teşekkür ediyorum. Çok yararlı olduğuna inanıyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzde buna destek vermektedir. Burada öğrenciler, paylaşım kültürü yaşıyorlar. Sosyal aktivitelere katılıyorlar. Projeye destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Necdet Uysal da,” Geçen yıl başlattığımız bu projeden olumlu sonuçlar aldık. Öğrenciler burada sebze yetiştirmeyi öğreniyorlar. Çapa yapmayı öğreniyorlar. Çok güzel bir proje. Bize destek veren Balıkesir Üniversitesine de teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz Meslek Yüksek Okulunda kalıyorlar. Projemiz 7 hafta devam edecek” dedi.

Öğrenciler de, kampa katılmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

Öğrencilerden Şevval Bitmez,”Kampta çok eğleniyoruz. Organik sebze nasıl üretilir onu öğreniyoruz. Çok güzel” dedi.

Eda Öngel de,”Kampa ilk gelişim. Burada ayağımız toprağa basıyor. Hem üretiyoruz. Hem de eğleniyoruz” dedi.

Murat Tuna’ ise,” Kampa katılmak çok güzel. Bunu hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Güzel vakit geçiriyoruz” dedi.

Mustafa Erol Erdoğdu da,” Bu kampı çok sevdim. Her gün denize de giriyoruz. Çapa yapıyoruz. Çok memnunum” dedi.

Öğretmen Ömer Özkan ise,” Öğrencilerimiz çok mutlu. Hepsi kampı çok sevdi Çok güzel vakit geçiriyorlar” dedi.

Kaynak: İHA