Antalya'daki Teleferikte Test Sürüşleri Başladı

Sarısu'dan, 618 metre yüksekliğindeki Tünektepe'ye saatte bin 250 kişi taşıyacak teleferiğin test sürüşlerine başlandı.

Antalya'da yapımı devam eden Tünektepe Teleferik Projesinde test sürüşlerine başlandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sarısu'dan Antalya'nın 618 rakımlı noktası Tünektepe'ye saatte bin 250 kişi taşıyacak teleferiğin çalışmalarında sona gelindi.

Sarısu'da denize giren vatandaşın, birkaç dakika sonra Antalya manzarası izlemesi için hazırlanan Tünektepe teleferik projesinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 6 milyon 950 bin liraya ihale ettiği proje kapsamında, Sarısu'dan Tünektepe'ye biri 43 metrelik 9 direk dikildi ve hat çekildi. Yapım çalışmaları devam eden iki istasyonun kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Teleferik hattında yolcu taşıyacak 36 kabin, Sarısu'daki istasyona getirildi. Saatte bin 250 kişiyi Sarısu'dan Tünektepe'ye taşıyacak yolcu kabinlerinin insansız test sürüşleri gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi yetkilileri, kabinlerin sekiz kişilik olacağını ve teleferiğin iki istasyon arasını 6-10 dakika arasında kat edeceğini bildirdi.

İki istasyon arasına 3 bin 600 metre hat çekildiğini ve halat kalınlığının 48 milim çapında olduğunu belirten yetkililer, kabin aralıklarının 120 metre olacağını ifade etti.

Teleferiğin güvenlik amacıyla birçok test sürüşünden geçirileceğini belirten yetkililer, test sürüşlerinin ardından sistemin uluslararası akredite edilmiş bağımsız bir kuruluş tarafından incelenip, onaylanacağını vurguladı.

Daha sonra da Makine Mühendisleri Odası ve Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek raporlarla birlikte işletme ruhsatının alınacağını ve böylece yolcu taşımaya başlayacağını vurgulandı.
Kaynak: AA