Adrasan Ve Kumluca'daki Orman Yangınları

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangınında, serası, bahçesi, ekili arazisi, tarımsal ürünleri zarar görenler için 1,5 milyon liralık ödeneğin dağıtımına başlandı Konutu zarar görenlere de çıkarılan 1,5 milyon liralık ödenek ile ev yaptırılacak.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangınlarında serası, bahçesi, ekili arazisi, tarımsal ürünleri zarar görenler için gönderilen nakdi yardımın dağıtımına başlandı.

Kumluca ve Adrasan bölgelerinde çıkan orman yangınlarında zarar gören vatandaşlar için Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığından 3 milyon liralık ödenek çıkarılmıştı.

Yangınlarda bahçesi, ekili arazisi, tarımsal ürünleri zarar gören vatandaşlara bu ödeneğin 1,5 milyon lirasının dağıtımı nedeniyle Kumluca Kaymakamlığı salonunda toplantı düzenlendi.

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, orman yangınlarından zarar gören vatandaşlara devletin sahip çıktığını, meydana gelen zararların tanzim edildiğini belirtti.

Yangın anından beri devletin tüm kurumlarının iş başında olduğunu vurgulayan Kara, 'Bugün burada tarım alanları, tarım ekipmanları zarar gören vatandaşlarımıza yardım yapıyoruz. Önümüzdeki cuma günü de evleri yanan vatandaşlarımızla yetkililer toplantı yapacak. Evi yanan vatandaşlarımıza bilgi verilerek evleri yapılacak.' dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da bir daha böyle yangınların yaşanmamasını temenni etti.

Konuşmanın ardından, orman yangınlarında serası, bahçesi, ekili arazisi, tarımsal ürünleri zarar görenler vatandaşlara çıkarılan ödeneğin 1,5 milyon lirasının dağıtımına başlandı.

Yangında konutu zarar görenlere de çıkarılan 1,5 milyon liralık ödenek ile ev yaptırılacak.

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Erentepe bölgesinde ormanlık alanda 24 Haziran'da başlayan yangın 27 Haziran'da, Adrasan'da 26 Haziran'da çıkan yangın da 27 Haziran'da tamamen kontrol altına alınarak, söndürülmüştü.

Hasar tespit çalışmalarının ardından, Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığından 207 bin lira, Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığından ise 3 milyon lira ödenek çıkarılmıştı. Ödeneğin 207 bin lirası, Ramazan Bayramı öncesi dört mahalledeki evi yanan 29 aileye dağıtılmış, 3 milyon liranın dağıtımı için ise planlama çalışmaları başlatılmıştı.
Kaynak: AA