Türkiye İçin Şükür Kurbanı Kestiler

Orient Hayır Kurumu, darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının ardından Suriye’de ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde şükür kurbanı kesti.

Türkiye İçin Şükür Kurbanı Kestiler
Orient Geçici Eğitim Merkezi Koordinatör Müdürü Mehmet Mustafa Ayaz, Dubai’de bulunan Orient Hayır Kurumu Başkanı Dr. Gassan Abbud’un 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin başarısız olacağına inandığını, bunun içinde dua ettiğini belirterek, Abbud’un Türkiye’de ve Suriye’de 50 koyunu kurban etmeyi adak ettiğini, bunun da yerine getirildiğini söyledi.



Reyhanlı Belediye binası yanındaki alanda kesilen kurbanlar için düzenlenen törende önce Türkiye’nin her zaman başarılı ve huzurlu olması için dua edildi. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Abbud’a davranışı nedeniyle teşekkür etti.

15 Temmuz gecesi, darbe girişiminin başarısızlığa uğraması için destekte bulunan tüm basın mensuplarına ve TV’lere de teşekkür eden Şanverdi, "15 Temmuz gecesi, millet olarak darbe girişimine karşı çıktık. Bayrağımıza, vatanımıza sahip çıktık. Bugün burada, millet olarak huzur içerisinde yaşıyoruz. Milletimize teşekkür ediyoruz. O gece en önemli rolü oynayan çok değerli basın mensuplarımız var. Milletin sesini hem ülkemize ve hem de dünyaya duyurduğu için tüm basın mensuplarına ve TV’lere teşekkür ediyorum" dedi.

Orient Hayır Kurumu Başkanı Dr. Gassan Abbud’un adağını yerine getirdiklerini belirten Başkan Şanverdi, Abbud’un Reyhanlı’da 25, Suriye’de de 25 olmak üzere toplam 50 koyunu şükür için kurban ettiğini söyledi.



Şanverdi, Reyhanlı’daki kurbanların bir bölümünün akşam belediye binası önünde demokrasi nöbeti tutan halka kavurma olarak ikram edileceğini, bir bölümünün de ihtiyaç sahiplerine hisse olarak dağıtılacağını açıkladı.

Törene, Orient yetkilileri, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA