TARSİM Genel Müdürü Satoğlu Açıklaması

'Son bir yılda prim üretimindeki artış yüzde 42 oldu'.

Tarım Sigorta Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, son bir yılda sigorta prim üretimindeki artışın yüzde 42 olduğunu söyledi.

Satoğlu, Şanlıurfa Sigorta Acenteleri Derneğini ziyaretinde, Türkiye genelinde devlet destekli tarım sigortalı sayısının 370 bin, tarım alanının ise 19,3 milyon dekara ulaştığını söyledi.

TARSİM tarafından 2015'te düzenlenen poliçe sayısının bir önceki yıla göre yüzde 25 arttığını vurgulayan Satoğlu, 'Gelecek sene bazı pilot illere kuraklık teminatına yönelik çalışmalarımız olacak. Bunun yanında prim üretiminde düzenli bir artış oldu. Son bir yılda prim üretimindeki artış yüzde 42 oldu. Bu artışın yanında aynı zamanda poliçe adetlerinde de ciddi artış yaşandı. Sigortalanan alan yüzde 8 artmış, bu da önemli bir veri. 2016 yılının ilk 6 ayında tüm sigorta branşlarında poliçe sayısı 1,3 milyon adede ulaştı. Ayrıca, geçen yıl yüzde 14 olan bitkisel ürün sigorta oranını ise bu senenin yüzde 18'e yükselmesini bekliyoruz.' diye konuştu.

Satoğlu, üreticilerin desteklerden yararlanabilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Dernek başkanı Nihat Fırathan ise bilgilendirme faaliyetleriyle sigortalı çiftçi sayısının daha da artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Kaynak: AA