Suriyeli Kimsesiz Çocuklar İçin Yaşam Merkezi

Reyhanlı'da yapımı süren yaşam merkezi, eylül ayında hizmete açılacak.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf kuruluşlarının iş birliğiyle Suriyeli kimsesiz çocuklar için yaptırılan yaşam merkezi eylül ayında hizmete girecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşta ailelerini kaybeden çocuklar için oluşturulacak yaşam merkezinin 95 dönüm arazi üzerine inşa edildiğini kaydetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İHH ve Katar Raf iş birliğiyle yaptırılan yaşam merkezinde 55 adet villa tipi ev olacağını anlatan Karacaoğlu, burada bin kimsesiz çocuğun 6 yaşından üniversite eğitiminlerine kadar barınabileceklerini ifade etti.

Yaşam merkezinde birçok sosyal imkanın da sunulacağını belirten Karacaoğlu, 3 okul, 1 cami, 1 terapi merkezi ve spor kompleksinin yer alacağını söyledi.

Suriyeli kimsesiz çocukların yaşam merkezinde yeniden hayata tutunacaklarını dile getiren Karacaoğlu, geçen yıl temeli atılan merkezin eylül ayında hizmete gireceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA