Siirt ve Hakkari'de terör saldırısı

Siirt'te zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Hakkari'de de PKK mensuplarınca polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 polis şehit oldu.

Siirt ve Hakkari'de terör saldırısı
Siirt ve Hakkari'de terör saldırısı
Siirt-Eruh karayolunun Karaboğazı Köyü yakınlarında bir menfeze daha önce terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcı, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.

Şiddetli patlamada araçta bulunan 3 asker şehit oldu. Yaralı asker, Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından çevredeki ormanlık alanda yangın çıkarken, saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Siirt ve Hakkari'de terör saldırısı

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Siirt Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

'27 Temmuz 2016 günü saat 20:45 sıralarında ilimiz Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında, yeni Eruh yolu üzerinde, Kayaboğaz Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi esnasında Bölücü Terör Örgütü PKK Mensuplarınca önceden yola yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlatılması sonucu, 3 askeri personelimiz Şehit olmuştur. Olay yerine Jandarma Özel hareket ve olay yeri inceleme timleri sevk edilmiş, araştırma, soruşturma ve geniş çaplı operasyonel faaliyetler devam etmektedir. Hain ve alçakça yapılan saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Milletimize başsağlığı ve sabır, diliyoruz.'

HAKKARİ'DE 2 POLİS ŞEHİT OLDU
Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarınca polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 polis şehit oldu, 11 polis, 1 asker ve 3 sivil yaralandı. Teröristlerce Van istikametinden getirilen patlayıcı yüklü araç, kent merkezi girişindeki Depin polis kontrol noktasında infilak ettirildi.

Patlamada 2'si ağır 12 polis ile bir vatandaş yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Hakkari Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 2 polis memuru şehit oldu.

Siirt ve Hakkari'de terör saldırısı

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

'Van istikametinden gelen ve uygulama noktasındaki güvenlik güçlerimize yönelik ve askeri personel sevkiyatı yapan konvoyun uygulama noktasına yaklaştığı sırada, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü beyaz Toyota Hilux marka araçla saldırı yapılmıştır.

Yapılan hain saldırı sonucunda 2 polis memurumuz şehit olurken 11 polis memurumuz, 1 askeri personelimiz ve 3 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun.'

Açıklamada, saldırının ardından ivedi şekilde bölgeye takviye kuvvet gönderildiği ve geniş çaplı operasyon başlatıldığı vurgulanarak, konuyla ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA