OHAL Uygulaması

Giresun Valisi Karahan: 'Olağanüstü hal uygulaması normal, namuslu, bu işlere bulaşmamış vatandaşlarımızın hayatını zorlaştıracak şekilde uygulanmayacak. Özellikle temel prensibimiz budur'

Giresun Valisi Hasan Karahan, olağanüstü hal uygulamasının FETÖ'ye bulaşmamış vatandaşların hayatını zorlaştırmayacağını belirtti.

Karahan, Giresun Valiliğinde düzenlenen Olağanüstü Hal (OHAL) Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı FETÖ/PDY mensupları tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından ülke genelinde 90 gün süreyle OHAL ilan edildiğini anımsattı.

Valilik ve kaymakamlıklarda OHAL büroları oluşturulduğunu belirten Karahan, ilgililere, OHAL büroları tarafından gönderilen emir ve talimatların gecikmeksizin yerine getirilmesi talimatı verdi.

Karahan, yeni bir döneme girildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

'Tabii biz de böyle bir OHAL uygulamasının olmasını arzu etmeyiz ama şartlar onu zorunlu kılıyor. Özellikle altını çizerek belirtmek istiyoruz ki OHAL uygulaması millete değil, devlete ilan edildi.Burada en önemli olay, bu milletin canını tanklara, kurşunlara siper etmesi, hem içeriden hem de dışarıdan destekli ihanet saldırısını defetmesiydi.Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da söylüyor ve biz de buna inanıyoruz. OHAL uygulaması normal, namuslu, bu işlere bulaşmamış vatandaşlarımızın hayatını zorlaştıracak şekilde uygulanmayacak. Özellikle temel prensibimiz budur.'

Özellikle devlet içinde yapılanmış, çöreklenmiş bu şebekenin deşifre edilmesi ve etkisiz hale getirilmesi konusunda üzerilerine düşeni yapacaklarını kaydeden Karahan, 'Kamu görevlilerinin, kamu yetkililerinin burada herhangi bahaneleri yok. Bu konuda daha çok gayret göstereceğiz. Amalar ve fakatlar ile olaya yaklaşmayacağız. Bu işin darbe kalkışması olduğu, bir suç işlendiği aşikardır. Bu suçun pek çok tarafı olabilir. Bu durum suç olarak da zaten Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma yetkisi altında yürütülüyor. Biz idare olarak bu işte onlara destek olacağız. Onlara yardımcı olacağız. Bu kalkışmaya bir şekilde bulaşmış, maddi manevi azıcık bile dahil olanlara da haddini bildireceğiz.' diye konuştu.

Vali Karahan başkanlığındaki toplantıya, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun vali yardımcıları Yüksel Çelik, Recep Uzal, Barış Demirtaş, Cahit Karatepe, Murat Çağrı Erdinç, Giresun İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, belediye başkanları, kaymakamlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.
Kaynak: AA