Nusra Cephesinin Feshedilmesi

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest: 'Nusra Cephesi liderlerinin Batı’da ve Batı’ya karşı muhtemel saldırılar yapma niyetini koruduklarına dair değerlendirmemizde değişiklik yok'.

WASHINGTON – ABD yönetimi, terör örgütü olarak gördükleri Nusra Cephesi’nin El-Kaide’den ayrılmasına 'şüpheli' yaklaştıklarını belirterek, örgüte yönelik düşüncelerinde bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında Suriye’deki muhalif gruplardan Nusra Cephesi’nin El Kaide’den ayrılması ve feshedilmesine dair soruları yanıtladı.

ABD’nin 2014 yazından itibaren Suriye’de DAEŞ’in yanı sıra bu örgütle doğrudan bağlantısı bulunmayan diğer aşırılık yanlısı grupları da hedef aldığını belirten Earnest, Nusra Cephesi’nin El-Kaide’den ayrılmasına şüpheyle yaklaşmalarının sürpriz olmayacağını dile getirdi.

Earnest, “ABD’nin, Nusra Cephesi liderlerinin Batı’da ve Batı’ya karşı muhtemel saldırılar yapma niyetini koruduklarına dair değerlendirmesinde değişiklik yok. Nusra Cephesi’nin hem ABD’yi hem de Avrupa’yı tehdit edebilecek dışarıda eylemler yapabilme kapasitesinin arttığına dair giderek büyüyen kaygılarımız devam ediyor.” diye konuştu.

Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammed Culani, El Kaide'den ayrılarak Nusra Cehpesi'ni feshettiklerini, bunun yerine yeni kurdukları ve herhangi bir yabancı örgütle bağlantısı olmayan Fethu'ş Şam (Şam'ın Fethi) Cephesi adı altında mücadeleye devam edeceklerini duyurmuştu.

Kaynak: AA