'Gülen Sığınma Talebinde Bulunmadı'

Mısır Başbakanı İsmail, Gülen'in kendilerine sığınma talebinde bulunmadığını ancak müracaatı olursa değerlendireceklerini söyledi.

Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Fetullah Gülen’in kendilerine resmi bir sığınma talebinde bulunmadığını, ancak müracaat etmesi durumunda değerlendireceklerini belirtti.

Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan habere göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülen’in Mısır'a sığınma ihtimaliyle ilgili soru üzerine Şerif, 'Şu an bu konuda elimizde bir başvuru yok. Ancak böyle bir başvuru yaparsa bunu değerlendireceğiz.' dedi.

Gülen’in Mısır’a sığınma ihtimali, ülke kamuoyu ve medyasında geçen haftadan bu yana tartışılıyor.

Tartışmayı eski cumhurbaşkanlarından Adli Mansur'un basın danışmanı gazeteci Ahmed el Muselmani başlattı. Sunuculuğunu yaptığı televizyon programında ABD'nin Gülen'i sınır dışı etmesi ihtimalini gündeme getiren Muselman, 'Türkiye'de Mısır rejimini rahatsız eden unsurlar barınıyor. Mısır yönetimi de neden Gülen'i sığınmacı olarak kabul etmesin? Bu, Türkiye karşısında Mısır'ın elini güçlendirir.' ifadelerini kullanmıştı.

Milletvekili İmad Mahrus ise geçen pazar günü Gülen’e sığınma hakkı verilmesi için Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’na müracaatta bulunduğunu açıklamıştı.
Kaynak: AA