Doğalgaz Çalışmaları Devam Ediyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesinde devam eden doğalgaz çalışmalarıyla ilgili olarak yüklenici firma yetkilileri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Doğalgaz çalışmalarının her yönüyle masaya yatırıldığı toplantıda Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak hazır bulundu.

Doğalgaz Çalışmaları Devam Ediyor
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, hainlerin sebep olduğu olağan üstü dönemde hiçbir yatırımın aksamadığını ifade ederken, “Trabzon kamuoyu ile memnuniyetle paylaşmak istiyorum ki, Trabzon’un doğalgazla buluşturulmasında ve diğer çalışmalarımızda hızımız artarak devam etmektedir. Ülkemizin yaşadığı olumsuzluklardan hiçbir negatif etki oluşmadan halkımızın hizmetlerle buluşması için doğalgaz yatırımlarını masaya sererek çalışma programı gerçekleştirdik. Bu çerçevede bizzat doğalgazın yüklenicisi olan AKSA grubuna ve Karadeniz Gaz’a özellikle teşekkür ediyorum. O sıkıntılı günlerde de çalışma programını hiçbir şekilde aksatmadan iş ve işlemlere devam ettiler” dedi.

Değerlendirmesinde, Ortahisar ilçesinde kapısına doğalgaz ulaştırılan konut ve iş yeri sayısının 64 bin 553’e yükseldiğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, kapısına doğalgaz gelen herkesin, doğalgaz kullanması çağrısını yinelerken, “Değerlendirme çalışmamızın sonunda Trabzonumuza sevinerek açıklamak istiyorum ki, şu an itibariyle Trabzon şehir merkezinde 64 bin 553 ünitede doğalgazımız hizmete hazır hale getirilmiştir. Bu konuda her zaman söylediğim gibi hemşerilerimin abone olup doğalgazı kullanmaya başlamakta hevesli olmalarını özellikle rica ediyorum. Şu anda müşteri sözleşmesi olan hemşehrimiz sayısı 36 bin 884’tür” diye konuştu.

Stadyum, Akçaabat ve Çukurçayır’a doğalgaz

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu doğalgaz çalışmalarıyla ilgili değerlendirmesinde özetle şunları kaydetti:

“Bu çalışmaların sonunda bu yılın sonunda tüm Trabzon merkezinin doğalgazla buluşmasında yüzde 70-75’lere ulaşacağımızı sevinerek söylemek istiyorum. AKSA Doğalgazla, buradaki bölge müdürlüğünü sürdürmekte olan Salih Bey ve diğer çalışma arkadaşlarımızla beraber inşallah yılın sonunda da her hangi bir iklim engeli olmadıktan sonra ara vermeden çalışmalarımızı devam ettireceğiz. 2016 yılı sonunda yüzde 70-75’lere ulaşacağımız şehir merkezinde 2017 yılı sonunda doğalgazı yayacağımız alanlarda yüzde 85’lere, hatta yüzde 90’lara ulaşmayı hedeflemiş bulunmaktayız. Bu bölgeler içinde bizzat Akyazı Stadı’nın olduğu bölgeye de çelik borularımızı ulaştırmış bulunmaktayız. Trabzonspor’umuzun yeni stadının açılışına kadar buradaki doğalgaz çalışmalarını da tamamlamış olacağız. Hatta oradan Yıldızlı Kavşağına ve Akçaabat’a gidecek olan programında birinci adımı atılmış bulunmaktadır. Çukurçayır içinde daha önceki hayvan barınağının olduğu alanda istimlâk çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. O çalışmalarımızın kısa zamanda tamamlanmasıyla, kış-yaz bakmadan Çukurçayır’a doğalgaz ulaştırmayı gerçekleştirmiş olacağız."

Doğalgaz çalışmalarının sürdürüldüğü bölgeler

Doğalgaz kullanmakta olan mahallelerin dışında, doğalgaz çalışmalarımızın devam ettiği mahallelerde de kısmı olarak doğalgaz kullanımına başlandığını kaydeden Gümrükçüoğlu "1 ve 2 Nolu Beşirli, Karşıyaka, Soğuksu, 1, 2, ve 3 Nolu Erdoğdu mahalleleri, Tanjtant yolu, Gülbaharhatun istikameti, Kurtuluş, Yenimahalle, Bahçecik, Yenicuma Kaymaklı ve Pelitli bölgelerinde doğalgaz çalışmalarımız aralıksız olarak sürmektedir. Akyazı Stadı içinde az önce söylediğim çalışmaları gerçekleştirmiş olacağız. Bu vesile ile ülkemizin demokrasisi, cumhuriyetimizin vatan ve millet birlikteliği ile devamını, böylece de bu güzel birlikteliğin bütün yatırımların daha daha hızlanarak devam etmesini sağlayacağını bütün vatandaşlarımızla paylaşıyorum.”

Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın da değerlendirmesinde doğalgaz çalışmalarına verdiği özel önem için Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek “2016 senesinin başında planlamış olduğumuz işleri aksatmadan, hatta hızlandırarak tamamlamak üzereyiz. Aralık ayının sonuna kadar kesintisiz çalışacağız. Hedefimize de ulaşacağımızı görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA