Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mares'ten Bursa'ya İşbirliği Çağrısı

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mares, Çek Cumhuriyeti ile Bursa arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için çağrıda bulundu.

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares, Bursa ile Çek Cumhuriyeti arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için çağrıda bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki diyaloğu geliştirmek üzere Bursa’ya gelen Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mares ve Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Ekonomi Bölüm Şefi Konsolos Pavel Buchta'nın, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile bir araya geldiği ifade edildi.

Karlık'ın, Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirilen görüşmede konuklarına Bursa'yı tanıtarak, kentin değerleri hakkında bilgiler verdiği kaydedildi.

Bursa'nın huzur kenti olduğunu anlatan Karlık, şehrin gelişimine yönelik çalışmalarla Büyükşehir Belediyesinin Bursa’ya değer kattığını ifade etti.

Başkonsolos Mares ise, Bursa ile Çek Cumhuriyeti arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için çağrıda bulundu.

Başkonsolos Mares ve Konsolos Buchta, işbirliğinin başlangıcı için heyecan duyduklarını ifade ederek, Bursa'daki yatırımlarla ilgili bilgiler aldı.

Mares, Bursa ve Çek Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin daha iyi olmasından yana olduklarını, bu konuda yapılabilecek yatırımlar için gereken desteği vereceklerini ifade etti.

Karlık, ziyaretin sonunda konuklarına Bursa'ya özgü hediyeler verdi.

Görüşme, ziyaretin anısına hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: AA