Bu da FETÖ'cülerin medya üssü

Gülen’in isteği ile Üsküdar’da kurulan FETÖ’nün medya üssü de deşifre oldu. Burada barınan öğrencilerin medyaya yerleştirildiği ortaya çıktı

Bu da FETÖ'cülerin medya üssü
Bu da FETÖ'cülerin medya üssü
FETÖ'nün istekleri doğrultusunda hareket eden, darbe girişimine kalkışan medya mensuplarının buluşma yeri olan yurt görüntülendi. Medya üssü, Fetullah Gülen'in özel isteği ile kuruldu. Üsküdar Selanikliler Sokağı'nda yer alan Özel Mavera Yükseköğretim Öğrenci Yurdu'nda medya kurumlarını ele geçirmek için planlar yapıldığı, örgüt üyeleri arasından birçok gazete ve televizyon kanalına militan sokulduğu ortaya çıktı. İddiaya göre FETÖ, gazeteci görünümlü ajan olarak SABAH, atv, Cnn Türk, Kanal D, Habertürk, Radikal ve diğer kanal ve gazetelere birçok eleman soktu. Medyaya yönelik ikinci dalga operasyonunda haklarında gözaltı kararı verilen 42 şüpheliden bazılarının FETÖ'nün bu üssünde talimat aldığı ve medyaya yerleştirildiği tespit edildi. Medya kurumlarına konulan örgüt üyelerinin, girdikleri kurumun siyasi yapısına göre yaşam biçimi seçtikleri, sosyal çevre edinerek hayat görüşlerini ve yaşamlarını değiştirdiği belirtildi.

BAYRAK VE ATATÜRK RESMİ ASIP KAÇTILAR
Darbe girişiminin başarısız olmasıyla FETÖ'nün medya üssünün boşaltıldığı, deşifre olmamak için de binaya Türk bayrağı ile Atatürk resimleri astıkları görüldü. FETÖ medya yapılanma üssü önünde zaman zaman lüks araçların park ettiği, himmet adı altında haraç gecelerinin de düzenlendiği ileri sürüldü.