Bozüyük Kent Konseyi'nin Yeni Başkanı Osman Tekeli Oldu

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Kent Konseyi 2’nci olağan genel kurulu Metristepe Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Bozüyük Kent Konseyi'nin Yeni Başkanı Osman Tekeli Oldu
Tek aday olarak katıldığı seçimlerde Osman Tekeli başkanlığındaki 21 kişilik yönetim kurulu belirlendi. Yeni başkan Tekeli, birlik ve beraberlik mesajları verirken daha verimli, daha güzel ve daha barışçıl yaşanabilir bir Bozüyük’ün ortak hedefleri olduğunu söyledi.



Genel kurul, kent konseyi başkanı Muzaffer Tekelioğlu’nun konuşması ile başladı.

Yeni dönemde işlerinin yoğunluğu nedeniyle aday olmayan Tekelioğlu, yaşanan darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diledi. Tekelioğlu, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu belirtti.

Konuşmasının ardından Tekelioğlu’na Başkan Fatih Bakıcı tarafından verdiği hizmetlerden dolayı bir plaket verildi.

Tekelioğlu’nun konuşmasının ardından divan heyeti ve tasnif heyeti oluşturuldu. Devamında kent konseyi yönetmeliğinde değişiklik yapılması istenilen yönergeler ile ilgili değişiklikler yapıldı.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bir konuşma yapıldı. Bakıcı konuşmasında, seçim yapıldıktan sonra Bozüyük Belediyesi ve toplum kuruluşları ile birlikte birlik ve beraberlik açısından bir çalışma yapacaklarını söyledi.

Başkan Bakıcı, “Bizler 2 yıl boyunca çalıştığımız kent konseyimizle hiçbir sıkıntı yaşamadan Bozüyük’te icraatlar yaptık. Bundan sonra da 3 yıl boyunca da inşallah aynı kent konseyiyle de Bozüyük’e yeni projeler kazandıracağımıza olan inancımız tamdır. Şimdiden yeni seçilecek kent konseyi başkanımıza ve seçilecek olan yönetim kurulumuza da hayırlı olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek aday olarak seçimlere giren Osman Tekeli, Kent Konseyinin yeni başkanı oldu. 7’den 21 kişiye çıkarılan yönetim kurulu listesinde ise Kısmet Turan, Fehmi Nilüfer, Mustafa Bayrak, Hayri Özcan, Veli Çelik, Gençağa Seraslan, Servet Çetinkaya, Münevver Urhan, İsmail Kaçar, Kahri İnci, Cevat Tekin, Suat Erbay, Veysel Kılıç, Nejdet Yaslan, Ahmet Özen, Osman Tuzak, Zeynep Akpınar, Hakan Bakıcı, Necmettin Şahan, Hayati Çil ve Hasan Özkan yer aldı.

Seçimlerin ardından bir konuşma yapan kent konseyi Başkanı Osman Tekeli, gösterdikleri teveccühlerden dolayı delegelere, divan ve tasnif heyetine, basın mensuplarına ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür etti. Tekeli konuşmasında, “Belediyemiz ile koordineli çalışabilmek, üreten bir kent konseyi olabilmek adına STK’larımız ile sürekli iletişim halinde olunacak. Bunun içinde gerek teknolojiyi kullanarak gerek birebir gerekse gruplar halinde görüşüp toplantılar yapılacaktır. Belli aralıklarla yapacağımız anket çalışmalarımız ile de tüm söz sahibi taraflar harekete geçirilecektir. Bünyemizde oluşturacağımız sekretarya ile bilgi akışı sağlanacaktır. Daha verimli, daha güzel, daha barışcıl, yaşanabilir bir Bozüyük hep beraber hedefimizdir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA