Başkan Kadir Topbaş Demokrasi Nöbetinde Vatandaşlarla Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazili vatandaşlar ile buluşarak, 15 Temmuz’dan bu yana süren demokrasi nöbetine ortak oldu.

Sultangazi Meydanını kırmızı beyaz Türk bayrakları ile donatan Sultangazi halkı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı coşkuyla karşıladı. Sultangazi meydanında kurulan platform üzerine çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile birlikte vatandaşları selamlayarak, buradaki demokrasi nöbetine ortak oldu.

Sultangazi meydanında demokrasi nöbetinde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “ Her geçen gün bu alanlara safları daha da sıklaştırarak güç kattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. İlk akşamdan bugüne kadar vermiş olduğunuz bu vatan nöbeti mücadelesinde göstermiş olduğunuz gayret, yaptığınız samimi çalışma ve bu manada ilk gece göstermiş olduğunuz o ciddi duruş bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bizim baş komutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir güven verdiniz. Büyük bir sevgi gösterdiniz. Sizi kutluyorum” dedi.

“Bir destan yazdınız”

15 Temmuz’u altın harflerle yeni bir sayfa açarak tarihe kaydettiklerini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Milletin bekası, geleceği söz konusu olduğu için gerisi teferruat diyerek siyasi parti kimliklerimiz bir tarafa, etnik yapımız bir tarafa geleceğimiz adına 79 Milyon büyük bir aile olduğumuzu gösterdiniz. Bir destan yazdınız. Maalesef hayinlerin, FETÖ’nün asker kisveli teröristlerinin ve bir takım çevrelerin, büyük oyunlarını ve hilelerini boşa çıkardınız. Dünya’ya millet nedir onu gösterdiniz. Ülkemin geleceği söz konusu olduğu zaman nasıl bir yumruk oluyorsunuz bunu gösterdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim gücünüze güç katsın” şeklinde konuştu.

“Nöbetiniz kutlu olsun”

Şehit ve gazilerimizin olduğunu kaydeden Başkan Topbaş, “ Vatan adına bedeller ödeniyor. Bu topraklar şehit kanıyla sulanıyor. Söz konusu vatan olunca canımız feda olsun diyebilecek bir anlayışımız var. Tüm siyasi parti liderlerine, mensuplarına ve halkımıza teşekkür ediyorum. Gün, bugündür dediniz, meydanları doldurdunuz ve su uyur, düşman uyumaz diye vatan nöbetindesiniz. Nöbetiniz kutlu olsun. Tarihte milletimizin başında gerçek liderler olduğu zaman destanlar yazmışız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhur’un lideri olarak, sizin seçtiğiniz ilk Cumhurbaşkanı olarak devlet adamı sorumluluğuyla, dik duruşuyla, adam gibi duruşuyla ateşin içine inerek siz yürekli milletimizi meydanlara, sokaklara imanınızla ve yüreğinizle davet etti, hodri meydan dedi tanklarıyla, tüfekleriyle ve uçaklarıyla gelenler, tahmin etmedikleri bir bozgun yediler. Hevesleri kursaklarında kaldı” dedi.

Gün bugündür dedik ve bu duruşu sergilediklerini belirten Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü;

“Cumhurbaşkanımızın bize çağrısına kadar meydanlardayız. Hep beraber bu duruşu korumak suretiyle gücümüzü düşmana hileleri göstermek zorundayız. İnşallah bu da bir hayra döner. Burada siyasi kimliklerden sıyrılıp nasıl bir arada olabiliyorsak, yarında inşallah birbirimize olan dostluklarımız gelişsin. Siyasi söylemler yumuşasın. Tebessüm edelim. Selamı yaygınlaştıralım, birbirimizi sevelim ve birbirimize sahip çıkalım. Çünkü bu dönemde bütün insanların kaderleri birbirine bağlı. Onun için birbirimize yanlış yapmaya hakkımız yok. Hamdolsun bu darbe ve ihtilal başarısız oldu. Toplumlar gergin olursa, toplumlar gergin olursa, darbeler ve ihtilaller başarıya erişir. Güçlü toplumlarda ihtilal olamaz, darbe olamaz. Siz böyle durdukça hep bunların önleri kesilir. Bütün tarih boyunca gelecekte inşallah bu bir daha tekrarlanmayacak şekilde kapanır. Böyle bir duruş sergileyeceğiz. İnsanlığa bunu göstereceğiz. Dünya’ya bir mesaj veriliyor. Millet nedir bunu gösteriyoruz. Vatan söz konusu olduğu zaman nasıl davranılır bunu gösteriyorsunuz. Sen ben demeden birlikte ateşin önünde duruldu. Hepinizden Allah razı olsun. Rabbim gücünüze güç katsın. Bu nöbet kutsal bir nöbet. Bayrakları elinize alarak meydanları gelincik tarlasına çevirdiniz. Vatan sevdanızı yansıtıyorsunuz. Sizin bu duruşunuz Cumhurbaşkanımıza, liderimize, bir güç olmakta. O gücünü sizden alıyor. Arkasında millet olduğu zaman önünde hiçbir gücün duramayacağını biliyor. Darbecilere bir şey daha yansıttık ki, Milli iradeye rağmen hiçbir hareket gerçekleşemez. Bunu gösterdiniz. Biz varız dediniz.”

Konuşmaların ardından Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda Sultangazili vatandaş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Sultangazi’de demokrasi nöbetine devam etti.
Kaynak: İHA