Artvin'deki Demokrasi Nöbetinde Kar Üzerinde Yapılan Helva İkram Edildi

ARTVİN – Artvin’de Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbetinde kar üzerinde yapılan helva ikram edildi.

Artvin'deki Demokrasi Nöbetinde Kar Üzerinde Yapılan Helva İkram Edildi
Artvin Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ’nün darbe girişimini protesto etti. Bazı dernek ve sivil toplum kuruluşları üyeleri ise meydana kurdukları çadırlarda demokrasi nöbetine destek verdi. Artvin Valisi Muhterem İnce, demokrasi nöbetine katılanlarla bir süre sohbet ederek, aşure ve döner ikramında bulundu. Yolu kardan dolayı yaklaşık altı ay kapanan Borçka Camili (Macahel) bölgesinden kar kütlesini odun kesme testeresi ile keserek bin 850 rakımlı bölgeden getiren İsrafil Yavuz, kar üzerinde kovan balından helva yaparak nöbet tutanlara ikram etti.

Artvin Valisi Muhterem İnce, 15 Temmuz gecesi millete karşı yapılmış bir darbe girişiminden sonra milletin meydanda toplandığını belirtti.

Tüm ülkede olduğu gibi Artvin’de de darbenin püskürtüldüğünü ve engellediğini kaydeden İnce, "13 gündür milletimizle birlikte nöbetteyiz. Demokrasimize sahip çıkıyoruz. Darbelere ’hayır’ diyoruz. Milli iradeye sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA