Ahlat'ta Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

BİTLİS – Bitlis’in Ahlat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti devam ediyor.

Ahlat'ta Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor
AK Parti Genel Bakan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Ahlat Selçuklu Çarşısı’ndaki meydanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir süre sohbet edip, daha sonra toplanan kalabalığa seslendi, "Bayrağına, milletine, toprağına, vatanına, dinine, imanına sahip çok değerli Ahlatlılar, Başkomutanımızın sizlere şükran borcu, teşekkür borcu var. Çünkü haince darbenin atlatılmasının birinci kahramanı sizlersiniz. Allah hepinizden razı olsun, sağ olun, var olun" dedi.

Büyük bir badire atlatıldığının altını çizen Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehitler verdik. Demokrasi şehitleri verdik ve onlar şimdi Peygamberimizin komşuları. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Onlar hayatlarını bu bayrak için, bu millet için, bu toprak için verdiler. Ne kadar onlara dua etsek, şükran borcumuzu ödeyemeyiz."

Türk halkının topyekun darbenin karşısında durduğunu vurgulayan Demiröz, "Sizler hiçbir ayrım yapmadan Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkesi, CHP’lisi, MHP’lisi, AK Partilisi, HDP’lisi kendi özgürlüğü için, ülkesinin birlik beraberliği için, demokrasisi için göğsünü gere gere tankların önünde durdu. Bu özgürlük mücadelesini kazandı. Kazanmaya da devam edecek" ifadelerini kullandı.

Sırayla birkaç yere teşekkür etmek istediğini belirten Demiröz, "Öncelikle bir Cumhurbaşkanımız, bir Başkomutanımız var ki hayatını ortaya koşmuş. Dünyaya karşı koymuş, ‘dünya beşten büyük’ diyen bu büyük lider, hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bir şekilde Ankara’ya veya İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı. ‘Gel Yunan adalarına gidelim, özgürlüğüne kavuşursun’ diyenler oldu. O hainlere dedi ki, ‘ben bu millet tarafından seçildim, milletten başka büyük bir güç tanımam’ dedi.

Ve onun sesini bize duyuran basın. Her ne kadar şikayetçi olduğumuz zamanlar oldu. Ama Türk basını çok büyük bir sınavdan geçti. Ne kadar demokrasiye sahip olduklarını, özgürlüklerini, büyük bir ülke olduğumuzu onlarda canlarıyla mallarıyla ortaya koldular. Şükranlarımı arz ediyorum. Başkomutanımızın sesini sizlere ilettiler ve onun sesini duyan herkes sokağa çıktı. Çünkü o ‘meydanlara çıkın’ demişti. Tankın gücü sizin gücünüzün önünde sıfır kaldı. Darbeyi yapamadılar" diye konuştu.

Millete karşı mahcup olduklarını kaydeden Demiröz, "Kelimelerle nasıl teşekkür edeceğimizi bilemiyoruz. Çok büyük bir milletmişiz. Allah hepinizden razı olsun. Günlerdir istirahatınızı, çoluk çocuğunuzu bırakıyorsunuz meydanlardasınız. Bunun büyük bir anlamı var. Burada eğlence, festival, karnaval yok. Burada yapılan demokrasi nöbeti. Sizler o nöbeti tutuyorsunuz. 81 ilde insanlar bu nöbeti tutuyor. Başkomutan ne zaman meydanları boşaltabilirsiniz dediği zaman o zaman meydanları boşaltacağız" dedi.

Bundan sonra her şeyin yerine oturacağını vurgulayan Demiröz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Genelkurmay yerine, jandarma komutanlığı yerine, emniyet yerine, artık böyle kafasına koyan darbe yapamayacak. Yeter artık. Bu millet bunu hak etmiyor. Son zamanlar Rusya ile anlaşmıştık, İsrail’le bir noktaya gelmiştik. Ekonomik göstergeler gayet iyi. Avrupa batarken, dünya geri giderken Türkiye kalkınıyordu. Ne istediniz bu insanlardan, ne istediniz bu güzel memleketten, ne istediniz bizlerden alçak herifler. Kökü dışarıda olan hainler. Ama bu son olacak. Burada destan yazan bütün Türk halkıdır. Hepinizi alnınızdan öpüyorum. Allah sizlerden razı olsun. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Son olarak şehitlerimiz için hepinizden birer Fatiha istiyorum."

Demiröz, vatandaşların şehitler için okuduğu duanın ardından ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA