FETÖ Mağduru Polis Adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yardım İstedi

Zonguldak’ta polis adayı Miraç Kara ve arkadaşları FETÖ tarafından mağdur edildiklerini savunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediler.

FETÖ Mağduru Polis Adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yardım İstedi
Zonguldak’ta yaşayan 25 yaşındaki Miraç Kara, Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu’nu başarıyla bitirmesine rağmen, FETÖ’yle bağlantısı olduğunu iddia ettiği komisyon tarafından elendiğini söyledi.

Bir yıldır hukuk savaşı veren Miraç Kara ve arkadaşları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediler.

2015 yılının Haziran ayında çıkan yönetmelik gereği PMYO mezunlarının sınava tabi tutulduğunu ifade eden Miraç Kara, FETÖ ile bağlantısı olduğunu iddia ettiği sınav komisyonu tarafından elendiğini anlattı. Polis Meslek Yüksekokulu’nda da FETÖ yapılanmasıyla bağlantısı olan kişilerce mağdur edildiklerini savunan Kara, “Polis Meslek Yüksekokulu’nun birinci sınıfını Kayseri PMYO’da okudum. İkinci sınıfı ise yakın diye Kastamonu PMYO’ya geçtik. Biz Kayseri PMYO’ya gittiğimizde daha bu cemaat olayı başlamamıştı. Bunlar okulda alenen adam ayırmaca gibi tavırları vardı. En basiti okuldaki sorumlular genelde onlardan oluyordu. Toplantıları oluyordu, sohbetleri oluyordu davet ediyorlardı. Biz onların davetlerine hiç uymadık. Hep okulun en güzel yerlerine onlar geldi. Nöbetleri biz tutuyorduk, nöbet dışı onlar kalıyordu. 17-25 Aralık olayları meydana gelince bunların yaptığı şeyler ortaya çıktı. Bu süreçten sonra onları savunanlar tam tersini yapmaya başladı.

Onlardan değilmiş gibi gözükmeye başladılar. Okulun bitimine geldik. 2015 yılının Haziran ayında mezun olacaktık. 4 Haziran’da bize sınav olacağımız söylendi. İçtimalarımızda olsun, sınıfımıza gelen amirlerimiz olsun bize hep ‘Siz sıkıntı yapmayın, cemaatten olanlar bu sınavda elenecek’ dediler. Temiz insanlara hiçbir şey olmayacağı söylendi” dedi.

“FETÖ tarafından mağdur edildik”

Cumhurbaşkanlığı yakın korumalığına seçildiğini de anlatan Miraç Kara, “FETÖ tarafından mağdur edildik” diye konuştu.

Avukatları aracılığıyla kendilerini eleyen komisyon üyelerinin darbe girişiminden sonra açığa alındığını öğrendiklerini söyleyen Kara, şöyle devam etti:

“Benim özel bir durumum da var. Okula Cumhurbaşkanlığı yakın korumalığı için gelmişlerdi. Ben de başvurmuştum. Formu doldurdum. Bizi evimize gönderdiler, ara tatilimiz vardı. Bizim bu sırada güvenlik tahkikatımızı yapmışlar. Olumlu da çıkmış. Muhtar aracılığıyla babamı bulmuşlar. Bana bağlı birinci derece bütün yakınlarımı araştırmışlar. Polis memurları babama, ‘Hayırlı olsun, oğlunuz güvenlik tahkikatından başarıyla geçti. Cumhurbaşkanlığı yakın korumalığına seçildi. Görev yeri Ankara demişler. Sonra bizi okula çağırdı. Mezun olacağımızı beklerken sınav çıktı. Ben komisyona girdim. Bize dört soru sordular. Üçünü bilebildim. Başarı bekliyordum. Sınavımızı 30 Haziran 2015 gecesi açıkladılar. Açtık bir baktık ki ‘Başarısız’ yazıyor. Adımız soyadımız, T.C. numaramız ve ‘Başarısız’ yazıyordu. Biz tabi o an yıkıldık. Böyle bir şey beklemiyorduk. Bu sefer kendimizi ispatlama derdine düştük. Neden elendiğimizi sorduk. Bize iki sayfa yazı göndermişler ama en altta da ‘sınavda komisyon tarafından başarısız olduğunuz anlaşılmıştır’ yazıyordu. Şu an avukatımız aracılığı ile öğrendik, bizi başarısız sayan komisyon darbe girişiminden sonra açığa alınmış. Biz FETÖ tarafından mağdur edildik.”

“Devletimize küsecek değiliz”

Yeniden güvenilir bir komisyon tarafından sınava tabi tutulmak istendiklerini söyleyen Miraç Kara, “Bizim isteğimiz tekrar araştırılmamız. Biz devletini, vatanını seven insanlarız. Milletimize bizim canımız feda. Bu polislik olarak düşünülmesin. Biz hakkımızı alırız almayız. Devletimize küsecek değiliz. Bir grup hain tarafından bu duruma düşürüldük. Biz devletimize asla sırtımızı dönmeyiz. Mesleğimiz olur ya da olmaz ama bilsinler ki hiçbir grupla yakından veya uzaktan alakamız olmadı. Olamaz da. Biz milliyetçi gençleriz. Vatanımızı toprağımızı seviyoruz. Tekrardan araştırılmak istiyoruz. Kuracakları komisyonun temiz olmasını istiyoruz. Bir daha aynı mağduriyeti yaşayıp da kendimizi aklamaya çalışmak çok zor. Kimse inanmıyor. Temiz bir komisyon tarafından yeniden araştırılmak istiyoruz” diye ifade etti.

“FETÖ’cü ne kadar kişi varsa hepsi geçti”

Samsun Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 23 yaşındaki Cüneyt Emdi ise FETÖ bağlantılı kişilerin sınavı başarıyla geçtiğini öne sürdü. Emdi, “Polis olacakken bir hafta kala çıkan yönetmelikle mülakata girdik. Mülakatı geçen kişilerin atanıp, geçemeyen kişilerin atanamayacağını söylediler. Bu mülakat olması gereken bir şeydi. Ama bu mülakatın amacı FETÖ’ye mensup kişilerin atılmasıydı. Bu da olmalıydı. Ama bu yapıya mensup ne kadar kişi varsa hepsi geçtiler” diye konuştu.

“Onlardan olmadığımız için elendik. Gururuma yediremiyorum”

Polis Meslek Yüksekokulu’nu üçüncülükle bitirmesine rağmen otuz saniyelik mülakatta elendiğini söyleyen 22 yaşındaki Muhammet Yıldız ise “Onlardan olmadığımız için elendik” dedi.

Okul hayatını ders çalışarak geçirdiğini söyleyen Yıldız, kendileri hakkında yeniden araştırma yapılmasını istedi.

FETÖ tarafından mağdur edildiklerini söyleyen Yıldız şu ifadelere yer verdi:

“Kastamonu PMYO mezunuyum. Okulu üçüncülükle bitirdim. Herkes uyurken, yatarken ben sabahları erken kalkıp ders çalıştım. Fakat otuz saniyelik mülakatta elendim. Bunu gururuma yediremiyorum. Çok zoruma gidiyor. Ülkem devletim zor günlerden geçerken evde durmak hiç hoşuma gitmiyor. Ben görev almak istiyorum. Kimseye bu zamana kadar en ufak bir yanlışım olmadı. Bana kadar bazı okullarda birinciler bile elendi. Onları da söylemek lazım. İki yıl emek verdim. İnsanın zoruna gidiyor. Ailem gururlansın diye çalıştım. Millet hafta sonları gezmeye gitti. Ben okulda ders çalıştım. Şimdi üstüme atılan iftira ile hayatımı devam ettirmeye çalışıyorum. Allah’a şükür kendimi biliyorum. Ama yine de insanın zoruna gidiyor. Onlar (FETÖ) tarafından mağdur edildiğimizi biliyoruz. Her türlü araştırmamızı yapsınlar. Biz sıkıntı olmadığını da biliyoruz. Arkadaşlarımda da sıkıntı olmadığını biliyoruz. Biz tekrardan araştırılmak istiyoruz. Eğer varsa bir şey cezamızı da çekeriz. Onlardan olmadığımız için elendik. Bu araştırmayı yapan kişiler çok sağlam ve temiz olsunlar ki hakikat ortaya çıksın istiyorum.”

PMYO mezunu polis adayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek haklarını aramaları için yardım istediler.
Kaynak: İHA