Mersin'deki FETÖ/PDY Davası

İçel merkezli 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından açılan davada tutuksuz yargılanan 70 sanıktan 10'u hakkında daha tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi Şüpheliler arasında eski KOM Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şenyiğit de bulunuyor.

İçel merkezli 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından açılan davada tutuksuz yargılanırken Cumhuriyet Savcısı ve müşteki avukatlarının başvurusu üzerine 10 sanık hakkında daha tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Savcısı Semih Öztürk ile müşteki avukatlarından Murat Altındere, 70 sanığın yargılandığı davanın görüldüğü 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bazı sanıkların tutuklanması için başvuruda bulundu.

Başvuruyu değerlendiren mahkeme, eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şenyiğit, eski İçel Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü İbrahim Suat Dağlı, polisler Erdem Kanmaz, Hüseyin Avcı, Mustafa Yalçın Güven, akademisyenler Doç. Dr. Alper Tunga Akarsubaşı ile Dr. Mustafa Kolukırık, iş adamı Ali Haydar Ark, Ertuğrul Yaman ve Ziya Sarıçiçek hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.

İçel merkezli 19 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonun ardından açılan davada tutuksuz yargılanan 70 sanıktan 12'si hakkında müşteki avukatlarının başvurusu üzerine yakalama kararı verilmiş, geçtiğimiz günlerde bu kişilerden gözaltına alınan aralarında eski İçel İstihbarat Şube Müdürü Ali Çengelci'nin de olduğu 3 emniyet mensubu tutuklanmıştı.

Kaynak: AA