Kahraman Doktor O Geceyi Anlattı

FETÖ’nün hain darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü’nde yaralanan vatandaşlara müdahale eden Uzm. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, o gece yaşadıklarını anlattı.

Kahraman Doktor O Geceyi Anlattı
Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi İstanbul’da bulunan ve Boğaziçi Köprüsüne ilk giden vatandaşlar arasında olup, Üsküdar Belediyesine ait mavi şeritli ambulans ekibine giderek, kendini tanıtıp gerek yaralı ve şehit transferi gerekse alanda ilk yardımda bulunarak sabaha kadar kahramanca hizmet eden Tekirdağ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Seyit Ali Gümüştaş’ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

"ASKERLER TESLİM OLUNCAYA KADAR HİZMET ETMEYE GAYRET GÖSTERDİK"

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbeyi engellemeye çalışırken yaralanan vatandaşlara müdahalede bulunmak üzere olay yerine ilk giden doktorlardan olan Uzm. Dr. Seyit Ali Gümüştaş o geceyi anlattı. Uzm. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, "Önceden planladığımız program doğrultusunda Erenköy’de arkadaş grubumla oturuyorken, yeni geçiş yaptığım Boğaziçi Köprüsü dahil darbe girişimi sebebiyle askeri tanklar ile kuşatıldığı bilgisini sosyal medyadan öğrendik. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine arkadaşlarımızla birlikte abdest alarak önce Kısıklı’da Cumhurbaşkanımızın evinin önüne gittik, orada olmadığını öğrenince köprüye doğru yürüyüşe geçtik. Önümüzde çok kalabalık yoktu ama arkamıza dönüp baktığımızda akın akın her kesimden çocuklu, yaşlısı ve genci sloganlar atarak geliyordu. Köprüye yaklaştıkça silah sesleri artmaya, yanımızdan mermiler geçmeye başladı.

Yaralananlar olmaya başlayınca bir hekim olarak ne yapabilirim diye düşündüm ve ilk gördüğüm Üsküdar Belediyesine ait ambulansta bulunan bir şoför ve sağlık memuru arkadaşa kendimi tanıtarak ekibe dahil oldum. Sabaha kadar gerek alanda gerekse yaralı ve şehit transferleri ile köprüdeki askerler teslim oluncaya kadar elimizden geldiğince hizmet etmeye gayret gösterdik. Yoğun çatışma sırası ambulansa mermiler isabet etmesine rağmen ambulans şoförü ve sağlık memuru arkadaşın cesaretine hayran kaldım. Tank atışı sonrası TOMA’nın delinip vatandaşların üzerinde patlayan atış sonrası ise dehşet anıydı" dedi.



"HASTANEYE GİTMEK YERİNE PANSUMAN YAPTIRIP TANKLARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALIŞIYORLARDI"

İnsanların tankların üstüne gitmesinden çok etkilendiğini ifade eden Uzm. Dr. Gümüştaş, "Beni orada en çok etkileyenlerin başında, yaralanan insanların birçoğu hastaneye gitmek yerine pansuman yaptırıp alanı terk etmemeleri ve kalkıp tekrar tanklara doğru yürümeye çalışmalarıydı. Kendi özel motosiklet, otomobil ve minibüsleriyle hastanelere alanlardan yaralı alıp taşıyan vatandaşlarımız o gecenin asıl gizli kahramanlarıdırlar. İnsanların her yaş ve düşünceden alanlara kalabalık gruplar halinde gelmesi birçok yaralı ve şehit olmasına rağmen alanları terk etmemeleri adeta ölmek var dönmek yok deyimini yaşatan ve yaşayan milletimizden ve bu milletin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun" diye konuştu.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ise, "Tarih vatan hainlikleri ve kahramanlık hikayeleriyle doludur. 15 Temmuz 2016 gecesi de ülkemiz, vatan hainlikleri ve kahramanlık hakikatlerinin çokça olduğu bir gece olarak tarihimizde yer almıştır. Milletimizin özgür ve hür iradesiyle seçmiş oldukları bir iktidarı yok saymak milleti yok saymaktır. Buna dur diyen milyonlardan Allah milyonlarca kez razı olsun. Bize göre bu kahramanlık olaylarının en şiddetli olanlarından bir tanesi de Boğaziçi Köprüsü’nde idi. Bu olayı bizzat yaşayan vatansever ve cesareti iyi bir şekilde yaşatan ve bizleri de ayrıca ilimizin değerli bürokratı olarak gururlandıran Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş hocama canı gönülden teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA