İngiltere'de Aşırıcılıkla Mücadele Çalışmaları

Çocuklarının aşırılaşmasından endişe duyan ebeveynlere ücretsiz rehberlik hizmeti verilecek.

İngiltere'de çocukların şiddet ve ihmalden korunması için çalışmalarda bulunan Çocuklara Yönelik Zulmü Önleme Derneği (NSPCC), kamu desteğiyle, evlatlarının aşırılaşmasından endişe duyan ebeveynlere ücretsiz rehberlik hizmeti verecek.

İngiliz hükümetinin desteklediği yeni uygulamaya ilişkin NSPCC'den yapılan açıklamada, çocuklarının radikalleşme riski altında olduğunu düşünen ailelere, özel eğitimli rehberlerin yardımcı olacağı bildirildi.

Açıklamada, radikalleşmeye eğilim gösteren çocukların tespiti çerçevesinde dernek çalışanlarına uzmanlar tarafından saha eğitimleri verildiği aktarıldı.

İngiliz hükümeti ekim ayında açıkladığı aşırılıkla mücadele stratejisi kapsamında dört konuya odaklanılacağını duyurmuş, bunları aşırı ideolojiyle mücadele, aşırılığa karşı çıkanlarla birlikte ortaklıklar oluşturma, aşırıcılara engel olma ve daha uyumlu toplumlar inşa etme olarak sıralamıştı.

Terör ve aşırıcılıkla mücadele çalışmaları kapsamında İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen, 'Prevent' isimli uygulamayla da bireylerin terör bağlantılı eylemlere katılımının engellenmesi hedefleniyor. 'Prevent' programı mevcut halde, yerel yönetim, eğitim, sağlık, cezaevi ve dernekler gibi radikalleşme riski altındaki kuruluş ve sektörlerde uygulanırken, program kapsamında aşırıcılığa yönelik eğilim gösterenlerin tespiti ve aşırıcılığın önünün kesilmesi için 130 bin kişi eğitilmişti.

Kaynak: AA