Iğdır Protokolünden İkiz Askerlere Uğurlama

Iğdır'da askere gidecek ikizler için vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanın katılımıyla asker uğurlaması düzenlendi Iğdır Valisi Alman: 'Biz askerlerimizi seviyoruz, 15 Temmuz'da olumsuz bir olay yaşadık ama olanlar bizim tüm askerlerimize mal edilecek bir şey değil. Askerlerimiz, vatandaşın direnişi karşısında halkla beraber'

Iğdır'da, askere gidecek ikiz kardeşler için düzenlenen asker uğurlaması etkinliğine, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen ve Emniyet Müdürü Yüksel Babal da katıldı.

Merkeze bağlı Hakveyis Mahallesi'nde yaşayan Çiftçi ailesinin ikiz çocukları Sergen ve Ertuğrul Çiftçi için vatani görevlerini yapacakları askeri birliğe teslim olamadan önce geleneksel olarak 'asker uğurlaması' düzenlendi.

Asker uğurlamasına Iğdır Valisi Alpman, Jandarma Komutanı Dikmen ve Emniyet Müdürü Babal'da katılarak, gençler ile ailesinin heyecan ve mutluluğuna ortak oldu.

Vali Alpman, etkinlikte yaptığı konuşmada, askerliğin her erkek Türk vatandaşı için vatan borcu olduğunu ve en onurlu şekilde yapılması gereken bir vazife olduğunu ifade etti.

Iğdırlı ana kuzusu iki gencin de vatan borçlarını ödemek üzere askere gidecek olmayı, geleneksel olarak düğün dernekle kutladıklarına işaret eden Alpman, şunları söyledi:

'Buranın adetlerine göre, gençlerimizi düğün şeklinde gülerek, oynayarak asker ocağına yolluyoruz. İnşallah hayırlı teskerelerle dönerler, anne babalarına kavuşurlar. Biz askerlerimizi seviyoruz, 15 Temmuz'da olumsuz bir olay yaşadık ama olanlar bizim tüm askerlerimize mal edilecek bir şey değil. Askerlerimiz vatandaşın direnişi karşısında halkla beraberdiler. Sizler zaten halkın içinden gidiyorsunuz, elbette ki bu halka karşı yanlış bir şey yapılması mümkün olmaz, askerlerimiz de bunu istemez. Bizler demokrasiye saygılı insanlarız. O kesim hariç, bizler her zaman askerlerimizin yanındayız. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz milletimizin ayrılmaz parçasıdır.'

İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal da 'İki aslanımızı askere, peygamber ocağına gönderiyoruz. İkisi de maşallah aslan gibiler, çok heyecanlılar. Hayırlı teskereler diliyorum. Bilsinler ki her zaman yanlarındayız.' dedi.

- 'Vatanımız, bayrağımız, milletimiz sağolsun'

İkiz asker adaylarının babası Hüseyin Çiftçi ise üç çocuğu olduğunu, bunlardan ikizlerini birlikte askere göndermekten onur duyduğunu ifade etti.

En kutsal değerlerinin vatan, millet ve bayrak olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

'İki oğlumu da aynı anda askere gönderiyorum; tüm halkımı, Cumhuriyeti, vatanımı, bayrağımı, milletimi sevdiğim için. İkiz oğullarım ölse bile, vatanıma canımı bile veririm. Darbecilere her zaman karşıyım. Her zaman, her yerde gözümü kırpmadan canımı, çocuklarımı vatan için feda ederim. Vatanımız, bayrağımız, milletimiz sağolsun.'

Askere gidecek ikizlerden Ertuğrul Çiftçi ise vatan borcunu ödemek için askere gitmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Vali Alpman, Çiftçi kardeşler ve mahallelilerle Kafkas oyunu oynadı. İkizler oyun sonrası, ellerindeki Türk bayrağını Vali Alpman'a hediye etti. Alpman, bayrağı öpüp alnına koyarak teslim aldı.
Kaynak: AA