HATSU'dan Asi Nehri Projesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hatay için büyük öneme sahip olan Asi Nehri'nin atık sulardan arındırılması çalışma başlattı.

HATSU'dan yapılan açıklamada, Türkiye sınırında 88 kilometre yol katederek Akdeniz'e dökülen ve geçtiği ülkelerden sanayi, evsel ve tarımsal atıklarla kirlenen Asi Nehri ile ilgili çalışma başlatıldığı, bu çerçevede Defne ilçesine bağlı Turunçlu ve Antakya’ya bağlı Güzelburç mahallelerinde 6 bin 800 metre kanalizasyon hattı çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Yapılan çalışmayla kentin iki yakasındaki yerleşim alanlarından Asi Nehri'ne dökülen atık suların Turunçlu Mahallesi'ndeki mevcut arıtma tesisine verilecek şekilde planlandığı kaydedilen açıklamada, bu yıl bitmesi planlanan projenin maliyetinin 3 milyon lira olacağı bildirildi.

Çalışmalarda 4 paletli ekskavatör, 1 dozer, 8 kamyon ve 10 personelin görev yaptığı, çalışmaların tamamlanmasıyla döşenen boruların Asi'den akan sudan zarar görmemesi için beton gömlek içine alınacak.

Çalışmayla Asi Nehri’nin kirli sulardan ve kötü kokulardan kurtarılacağı, vatandaşların artık rahat bir nefes alacağını vurgulandı.

Kaynak: AA