Eskişehir'de 2 Kara Akbaba Doğaya Bırakıldı

Geçen yıl yaralı bulunan 2 kara akbaba, tedavilerinin ardından doğaya salındı.

Eskişehir'de yaralı bulunan 2 kara akbaba, tedavilerinin ardından doğaya bırakıldı.

Kalabak Ormanları'nda geçen yıl vatandaşların yaralı bulduğu 2 kara akbaba, Büyükşehir Belediyesi Karantina ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Daha sonra Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürülen kara akbabalar, tedavilerinin tamamlanmasının ardından, Eskişehir'de doğal ortamlarına salındı.

Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Yamaç, Kalabak Ormanları'ndaki programda gazetecilere yaptığı açıklamada, nesli tehdit altında bulunan kara akbabaların korunması gerektiğini söyledi.

Tedavisi tamamlanan 2 kara akbabaya verici taktıklarını dile getiren Yamaç, 'Vericiyle takibini yapacağız. Bundan sonraki süreçte bu kuşların ne yaptıklarıyla ilgili bilgi elde etmiş olacağız.' dedi.

Eskişehir Orman ve Su İşleri Müdürlüğünde görevli orman mühendisi Özge Yaman ise av ve yaban hayvanlarının korunması, geliştirilmesi ve yaralı olanların tedavi edilmesi gibi tüm çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.
Kaynak: AA