Darende'de Demokrasi Nöbeti Coşku İle Devam Ediyor

15 Temmuz FETÖ tarafından yapılan darbe girişimi sonrası başlayan demokrasi nöbetleri Darende ilçesinde 12 gündür aralıksız devam ediyor.

Darende'de Demokrasi Nöbeti Coşku İle Devam Ediyor
İlk günden beri ilçe meydanını dolduran Darendeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek talimata kadar demokrasi nöbetlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Darende Belediyesi’nin organizesi ile Hacı Hasan Akyol Çarşı Meydanındaki demokrasi nöbeti 12’inci gününde heyecanla sürüyor. Şehitlerin ailelerine destek mesajları ile duaların okunduğu demokrasi nöbetinde selalar verilip, ilahiler okundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Darende İlçe Müftüsü Ahmet Varol tarafından hayatlarını kaybeden güvenlik güçleri ve siviller için dua edildi.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’in konuşmasının ardından Hacı Hasan Akoy Çarşısı’ndan başlayan demokrasi yürüyüşü Somuncu Baba Bulvarına kadar sürdü. Araçlarla konvoy oluşturan vatandaşlar sık sık tekbirler getirilerek sloganlar attı. Yürüyüşe Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ile diğer partilerin temsilcileri de katıldı.

Kaynak: İHA