Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğlu Demokrasi Nöbetinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Ankara Kızılcahamam’daki demokrasi nöbetine katıldı. Erdoğan, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Türkiye, İslam dünyasının savunucusu olacağını liderinin arkasında durarak ispat etti” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğlu Demokrasi Nöbetinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Ankara Kızılcahama’da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya geldi. Erdoğan’a AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Kocaeli Milletvekili Akif Yılmaz ve Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız eşlik etti. Bundan sonraki süreçte eski hataların tekrar etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Sizlere Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler yapılacak, bu işe kalkışanların sadece cezalarının verilmesi ile yeterli kalınmayacak, bundan sonraki süreçte aynı sıkıntıların tekrar etmemesi için ne gerekirse yapılacak” şeklinde konuştu.

Ankara ve Kazan’da gazi ve şehit yakınlarını ziyaret ettiğini aktaran Erdoğan, Kızılcahamam’ın da bir ailenin üç şehit verdiğini ve onların yollarını aydınlattığını belirtti.

15 Temmuz’daki darbe girişimini Türkiye’yi paylaşmak isteyen dış güçlerin varlığının kanıtı olarak gösteren Erdoğan, “Darbe girişimi tarihte ülkemizi paylaşmak isteyen dış güçlerin, hala ülkemizde gözlerinin olduğunun kanıtı; ama halkımızın onlara gereken cevabı vererek karamsarlık içinde olmaması gerekiyor. Türkiye İslam dünyasının savunucusu olacağını liderinin arkasında durarak ispat etti” diye konuştu.



“BU RUH KURTULUŞ SAVAŞI RUHU, ÇANAKKALE RUHU”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, darbe girişime engel olan vatandaşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz akşamı destan yazan halkımıza teşekkür ediyorum. En büyük alkışı hak eden sizlersiniz. Bu meydanlarda sadece Türkiye yok. Bosna, Arakan, Kerkük, Musul ve İslam’ın sancağının dinmeyen ümidi var. 15 Temmuz’da tanklara, helikopterlere karşı iman dolu yüreği ile mücadele eden halkımızın milli mücadele ruhumuzu sadece onlara karşı değil tüm dünyaya gösterdik. Bu ruh Kurtuluş Savaşı ruhu, Çanakkale ruhu.”

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in ardından kürsüye gelen AK Parti Kocaeli Milletvekili Akif Yılmaz, geleceğe ümitle bakılması gerektiğini belirten konuşmasında, “Anadolu’nun her yanında destan yazan, ölüme düğüne gider gibi giden yiğitlerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle anıyorum” diye konuştu.

15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbesi ile karşılaşıldığını, Türk milletinin özgürlüğüne kasteden tarihte yaşanan tüm olaylarda olduğu gibi milli mücadele ruhunun uyandığını belirten Yılmaz, gelecek Büyük Türkiye yürüyüşünün emin adımlarla devam ettiğini söyledi.



Kızılcahamam’daki demokrasi nöbetinin ikinci bir emre kadar devam edeceğini vurgulayan Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, “Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi demokrasi nöbeti ilçemizde de ikinci bir emre kadar devam ediyor ve kahraman vatandaşlarımızın yanında milletvekillerimizin de olması memnuniyet verici” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA