Cinsel Saldırı Suçlularına 'Kimyasal Hadım'a Trabzon'dan Destek

Cinsel saldırı suçlularına, ’kimyasal hadım’ olarak da adlandırılan ilaçla tedaviyi de içeren, “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmelik”in dün Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından kamuoyunda olumlu tepkiler gelmeye başladı. Trabzon’da vatandaşlar uygulamaya destek çıkarken, uygulamanın genişletilmesinden yana olduklarını söylediler.

Cinsel Saldırı Suçlularına 'Kimyasal Hadım'a Trabzon'dan Destek
Trabzon’da balıkçılıkla uğraşan Mehmet Can Örseloğlu aslında bu uygulamanın dünyanın bazı özgür ülkelerinde geçerli olduğunu belirterek "Ne yazık ki ülkemizdeki bazı kurallar Avrupalılar’ın tepkisini çekiyor. Onlara gelince özgürlükten bahsediyorlar bize gelince farklı bir sistem. İstismar konusunda devletin daha caydırıcı karlar alması lazım. Alınan kararı çok doğru buluyorum. Aslında bunların daha üzerine gidilmesi gerekir” derken, Abdullah Sarı ise “Alınan kararı olumlu buluyorum. Mağdurun yanına yaklaştırılmaması bulunduğu yerden hemen uzaklaştırılması lazım. Hatta gerekirse toplumdan uzaklaştırılması lazım” diye konuştu.

Tuncay Kaya isimli vatandaş da “Çok doğru hatta eksik bir karar. Cinsel istismarda bulunan bir kişinin dinimize göre cezası ne ise halk olarak ondan yanayız. Bunun da cezası da bellidir. Yetmez ama evet" ifadelerini kullandı.

Havvanur Akgün de uygulamanın devamı gelmesinden yana olduğunu belirterek “Bu tür şeyleri çok engellemeleri lazım. Biz çocuklarımız için yaşıyoruz. Türk insanı namusu için yaşar. Ben bu kararları destekliyorum. Bu kararların devamının gelmesini istiyorum. Devamı gelirse caydırıcılık olur. Müslüman bir ülkede yaşadığımız için bu kararları takdir ediyorum ancak devamının gelmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan ‘Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmenlik’ Resmi Gazete’de yayınlanırken, yönetmenlikte, cinsel suçlardan hüküm alanlar hakkında cezanın infazı sırasında ya da koşullu salıverildikleri takdirde denetim süresi içerisinde cinsel isteği azaltıcı tıbbi tedavi de dahil önemli yaptırımlar getirildiği gibi yargı kararıyla getirilecek yükümlülükler arasında “Tedavi amaçlı programlara katılmak, suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesinde ikamet etmekten yasaklanmak, mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan yasaklanmak, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan yasaklanmak” gibi maddeler yer alıyor.
Kaynak: İHA