Arjantin'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Planı Açıklandı

Arjantin'de kadına yönelik şiddetle mücadele için ulusal plan hazırlandı.

BBC'de yer alan habere göre, Arjantin'de 'Kadına Yönelik Şiddeti Ortadan Kaldırma Ulusal Planı', Devlet Başkanı Mauricio Macri tarafından açıkladı.

Devlet başkanlığı görevini aralık ayında devralan Macri, her 37 saatte bir kadının saldırıya uğradığı ülkede şiddet kültürünün sonlandırılması için eğitimin kilit role sahip olduğunu söyledi.

Macri, cinsiyete dayalı şiddetin önlenmesini herkesin görev edinmesi gereğine dikkati çekerek, bunun sadece hükümetin değil aynı zamanda toplumun da sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Gelecek yıl uygulamaya konulması beklenen plana göre, şiddet gören kadınlara yönelik sığınma evleriyle ilgili ve şiddet uygulayan erkeklerin elektronik takibi için bütçe oluşturulacak.

Hükümete bağlı Ulusal Kadın Konseyinin Başkanı Maria Fabiana Tunez, üç yıl boyunca uygulamada olacak planın, cinsiyete dayalı şiddet farkındalığının okul müfredatlarına alınması ve şiddet mağduru kadınlara telefonla yardım eden görevlilerin sayısının artırılmasını da kapsayacağını belirtti.

Ülkenin başkenti Buenos Aires'te binlerce kişi kadın cinayetlerine karşı 'Biri bile eksilmeyecek!' sloganıyla geçen ay bir yürüyüş gerçekleştirmişti.

Sivil toplum kuruluşları, ülkede geçen yıl 275 kadının öldürüldüğü, 317 kişinin yetim kaldığı, 35 erkeğin de mağdurları kurtarmaya çalışırken hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Son 6 yılda ülkede 57 bin aile içi şiddet olayı rapor edilmişti.

Kaynak: AA