Zabıta Memurunun Yargılandığı Dava

Bursa'da tartıştığı kişiyi darbederek ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılanan zabıta memuru, 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'da tartıştığı kişiyi darbederek ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan zabıta memuruna, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına tutuksuz sanık Eyüp Taşkın ve tarafların yakınları ile avukatları katıldı.

Taşkın, savunmasında, olay günü bir kadın arkadaşıyla Binali Ulucan'ın evinde alkol aldıklarını, bu sırada başka bir kadını da davet ettiklerini söyledi.

Ulucan'ın kadınlardan biriyle odaya girerken kapıyı sert kapattığını ve bunu sormak için odaya gittiğini aktaran Taşkın, 'Bana silah çekti. Silah ateş almadı. Kafama iki defa vurdu. Boğuşurken elindeki silah yere düştü. O sırada kapının yanında bulunan çekici alıp kafama vurdu. Elindeki çekiç kendi kafasına değmiş olabilir, suçsuzum.' diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu raporunda, 6 çocuk babası Binali Ulucan'ın hafif yaralı olmasına rağmen, 'Darp sonrası efor ve stresin tetiklediği ani kalp durması' sonucu öldüğü belirtildi.

Mahkeme heyeti daha sonra sanık Taşkın'ı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı ve serbest bırakılmasına karar verdi. Yargıtayın, cezayı onaması durumunda Taşkın'ın cezaevine gireceği öğrenildi.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Piremir Mahallesi Paksoy Sokak'ta geçen yıl mart ayında, 2 kadın arkadaşlarının da bulunduğu evde alkol alan 56 yaşındaki zabıta memuru Eyüp Taşkın, ev sahibi 59 yaşındaki Binali Ulucan ile tartışmıştı. Kafasından darbe alan Taşkın, Ulucan'ı çekiçle yaralamıştı. Evden kaçarken sokakta yere yığılan Ulucan hayatını kaybetmişti.

Olay sırasında Binali Ulucan tarafından darbedildiği için tutuklanmayan zabıta memuru Eyüp Taşkın hakkında Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme' suçundan dava açılmıştı.
Kaynak: AA