Verizon'ın Net Kar Ve Geliri Azaldı

ABD'nin en büyük cep telefonu operatörü ve en yaygın internet servisi sağlayıcılarından Verizon, bu yılın ikinci çeyreğinde net kar ve gelirlerinde düşüş olduğunu duyurdu.

Verizon'dan yapılan açıklamada, şirketin bu yılın ikinci çeyreğindeki net karının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83,4 azalarak 702 milyon dolara gerilediği belirtildi. Verizon geçen yılın ikinci çeyreğinde 4,23 milyar dolar net kar açıklamıştı.

Ayrıca, Verizon'ın bu yılın ikinci çeyreğindeki geliri de geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 5,3 azalma kaydederek 30,5 milyar dolara düştü. Şirket, 2015'in Nisan-Haziran döneminde 32,2 milyar dolar net kar elde etmişti.

Firmanın hisse başına karı da geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,04 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 0,17 dolar oldu.

Açıklamada, Verizon'ın 2016 ikinci çeyreğinde 615 bin yeni cep telefonu abonesi elde etmesine karşın, bu sayının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 daha az olduğu bilgisine de yer verildi.

Şirketin bu yılki ikinci çeyrek verilerinin olumsuz gelmesinin ardından New York borsasında hisse başına değeri gün içinde yaklaşık yüzde 2 düşüş kaydetti.

Verizon, dün, dünya genelinde yaklaşık 600 milyon aylık aktif mobil kullanıcısı dahil 1 milyarın üzerinde insana ulaşan internet hizmetleri şirketi Yahoo'yu 4,83 milyar dolara satın alacağını duyurmuştu.

Bu yılın nisan ayında Verizon'ın yaklaşık 40 bin çalışanı, adil olmayan sözleşme şartları ve işçilerin sağlık hizmetleriyle iş güvenlikleri gibi kalemlerde önemli kesintilerle karşı karşıya olma riskleri nedeniyle greve gitmişti.

ABD'nin son yıllardaki en büyük grevi olarak görülen ve yaklaşık 6 haftada süren eylem, Verizon yönetimiyle çalışanlarını temsil eden iki sendikanın anlaşmasıyla mayıs sonunda bitmişti.

Verizon, bugün yaptığı açıklamada, söz konusu grev nedeniyle bu yılın Nisan-Haziran döneminde yaklaşık 13 bin internet ve 41 bin video müşterisini kaybettiğini bildirdi.

Kaynak: AA