Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan Açıklaması

'Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'yi umut olarak gören mazlumların, mağdurların ana kucağı, baba ocağı olabilmemiz için yarın bugünden daha büyük ve güçlü olmalıyız' 'Kosova ile bir yıl içinde 80 milyon avroluk ticaret bekliyoruz'.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dost ülkelerle ilişkilerin güçlenmesi noktasında Kosova'nın güzel bir örnek olduğunu belirterek, 'Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'yi umut olarak gören mazlumların, mağdurların ana kucağı, baba ocağı olabilmemiz için yarın bugünden daha büyük ve güçlü olmalıyız.' dedi.

PTT ile Kosova Posta İdaresi arasında elektroni̇k ti̇careti̇n geli̇şti̇ri̇lmesi̇ne yöneli̇k anlaşmanın imza töreni, Bakan Arslan, PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve Kosova Posta İdaresi̇ Genel Müdürü Sejdi Hoxha'nın katılımıyla PTT Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Bakan Arslan, buradaki konuşmasında, içinde bulunulan konjonktür açısından anlaşmanın önemli olduğunu ifade ederek, 'Her kim ki ülkemiz insanının geleceğinin karartılması adına bir girişimde bulunmak istiyorsa, bilmeli ki Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, kamu kurumlarının temsilcileriyle, vatandaşıyla bu ülke demokrasisine ve geleceğine sahip çıkacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Bu kapsamda kamu çalışanlarının büyük bir sınav verdiğini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

'O akşam bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, özellikle haberleşme ve iletişim sektörü kendi geleceğine sahip çıktı. Hainlere fırsat vermeyerek, bütün sistemin kesintisiz çalışmasını sağladı. Bunun için de vatandaş doğru bilgilendirildi. Kirli bilgiye itibar etmedi. PTT başta olmak üzere haberleşme ve iletişim sektöründeki tüm çalışma arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanımız demokrasi şehidi oldu, bu sektörden de görev şehidi verdik. Allah onlara rahmet eylesin.'

- 'PTT, gelecek hedeflerine sağlam adımlarla yürüyor'

Arslan, AK Parti hükümetleri döneminde yakalanan ivme ile kurumların içeride çok büyüdüğünü vurgulayarak, daha sağlıklı, daha hızlı, insan odaklı hizmet verme kervanında Türkiye'yi müreffeh bir seviyeye çıkarabilmek adına PTT'nin gelecek hedeflerine sağlam adımlarla yürüdüğünü ve lokomotif rolü oynadığını ifade etti.

Türkiye'deki potansiyelin küresel dünyada her yere ulaştırılması gerektiğine dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti:

'PTT, işte bunu yapıyor. Dost ve kardeş Kosova ile bu iş birliğinin başlaması çok güzel bir örnek. Bu bir başlangıç. PTT, bununla kalmayacak. Sektörün dinamiğini e-ticaretle birleştirerek dünyanın her yerine yayacak. Sadece Kosova ile bir yıl içinde 80 milyon avroluk ticaret bekliyoruz. Bu yelpazeyi ülke nüfusu çok daha kalabalık olan ülkelere taşıyacaksak, milyar avroluk ticaret hacminden bahsedeceğiz. PTT bu konuda öncelik yapacak. Büyüyen ve gelişen Türkiye'nin onların pastasına ortak olmalarını istemeyenlere ve onların maşalığını yapanlara inat bu çalışmalar devam etmeli ki ülkemiz büyüsün, gelişsin, güçlensin ve dünyada bugün olduğundan daha fazla söz sahibi olalım. Recep Tayyip Erdoğan'ı, Türkiye'yi umut olarak gören mazlumların, mağdurların ana kucağı, baba ocağı olabilmemiz için yarın bugünden daha büyük ve güçlü olmalıyız'

- 'Sözleşmelerimizi artırarak devam ettireceğiz'

Bozgeyik de kurumun yeniden yapılandırılması çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında önemli projelerin başlatıldığını vurgulayarak, 'Elektronik ticaret üzerinden dünyanın yükünü taşımaya talip olan PTT bugün itibarıyla Kosovalı kardeşlerimizin hizmetine sunmak üzere bir anlaşmayı icra edecektir.' diye konuştu.

Söz konusu anlaşmanın, Türkiye'de üretilen her ürünün Kosova'da doğrudan internet üzerinden satın alınmasına imkan sağlayacağına dikkati çeken Bozgeyik, 'Bu sözleşmelerimizi bundan sonraki süreçte artırarak devam ettireceğiz. Ülkemizin kalkınması, insanımızın huzur ve saadetinin artması için teşkilat olarak Sayın Bakanımızın çizmiş olduğu hedef doğrultusunda hareket edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kosova Posta İdaresi̇ Genel Müdürü Hoxha da resmi olmayan rakamlara göre, Türkiye'de yaşayan yaklaşık 5 milyon Arnavut kökenli vatandaş bulunduğunu belirterek, Kosova'da yaşayan pek çok Türk vatandaşı için de anlaşmanın güzel bir hizmet sağlayacağını söyledi.

Kosova'nın Türkiye piyasası ile tekstil ve diğer sektörlerde bağlantıları bulunduğuna işaret eden Hoxha, anlaşma ile iki ülke arasında büyük bir ticaret hacmi sağlanacağını kaydetti.
Kaynak: AA