Turgutlu'nun Yeşil Alanları Kontrol Altında

Turgutlu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, eski mezarlık, okul bahçeleri ve parklarda gerçekleştirdiği yabani ot temizliği ve çim biçme çalışmaları ile şehrin dört bir yanını daha estetik bir görünüme kavuşturuyor. Haşerelerin daha kolay üreyebileceği yeşil alanlardaki çalışmalar, halk sağlığının korunmasına katkı sağlıyor.

Turgutlu'nun Yeşil Alanları Kontrol Altında
Yaz ayları dolayısıyla yeşil alan çalışmalarına hız kesmeden devam eden Turgutlu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda gerçekleştirdiği çevre düzenlemeleriyle ilçeyi daha ferah ve daha estetik hale getiriyor. Yabani ot temizliği ve biçme çalışmalarıyla haşerelerin daha kolay üreyip tehdit oluşturabileceği yeşil alanlarda önlem alınıyor.

Özellikle mezarlıklarda, kurum-kuruluş ve okul bahçeleri başta olmak üzere vatandaşların kullanımına açık tüm alanlarına yapılan bu bakım, çevre ve halk sağlığının korunmasına katkı sağlıyor. Belirlenen program dahilinde çalışan ot biçme ekipleri, çalışmalarını Eski Belediye Kabristanlığı, SGK İlçe Müdürlüğü, Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi, İnci Üzmez Lisesi gibi farklı noktalarda sürdürüyor. Ekiplerin, daha estetik park ve bahçe oluşturma hedefiyle yaz ayları boyunca çalışmalarına devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA