TKÜUGD Yönetimi, Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni'ne Katıldı

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler Derneği’nin yönetim kurulu, Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’ne katıldı.

TKÜUGD Yönetimi, Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni'ne Katıldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’nun organizasyonuyla Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni, coşkulu anlara imza attı. Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği yönetim kurulu ve Türk Dünyası temsilcilerinin de katıldığı etkinlik, Bursa’nın Keles ilçesindeki tarihi Kocayayla’da gerçekleştirildi.

Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni’nde, 5 bin yıllık geçmişe sahip tarihi spor oyunları sergilenirken, vatandaşlar da coşkulu organizasyona yoğun ilgi gösterdi. Organizasyon kapsamında Kocayayla’da 16 Türk devletini temsilen çadırlar kuruldu, Türk devletlerinin geleneksel kültürleri gözler önüne serildi. Programda Türklerin yüzlerce yıl barış ve savaş dönemlerinde zinde kalmak için oynadıkları spor oyunlarıyla mangala, dokuz taş, satranç, alış atma gibi stratejik akıl oyunlardan örnekler sunuldu.

Şölende dört nala giden at üzerinde oğlak kapma oyunu olarak bilinen kök börü oyunu, kuşak, aba ve Moğol güreşleri, bilek güreşi, bilek çekme, çubuk çekme güreşleri, rahvan biniciliği, atlı güreş, at üzerinde akrobasi, atlı okçuluk, ok atma, mızrak atma, kılıç oyunu, cirit oyunu gibi spor oyunlarının yanı sıra ip çekme, çelik-çomak gibi eğlenceli oyunlar da sergilendi.
Kaynak: İHA