Somalı Madenciler Demokrasi Nöbetinde

Tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın Soma ilçesinde de demokrasi nöbetleri sürüyor. Demokrasi nöbetine katılan Somalı madenciler demokrasiye kast eden hainlerin hedeflerine ulaşamayacağını ve nöbetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Somalı Madenciler Demokrasi Nöbetinde
15 Temmuz’da askeriyenin içerisinde yuvalanan hainlerin darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Soma’da da meydanlara akan halk Cengiz Topel Meydanında demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Demokrasi nöbetinde Maden İş Sendikası tarafından meydanda ikramlarda bulundu. Demokrasi Nöbetine katılanlar arasında Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Maden İşçileri Sendikası Teşkilatlandırma Sekreteri Yasin Karatay, Genel Mali Sekreter Zekeriya Aydın, Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır, 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Şendil, Soma(Kamu) Şube Başkanı Şevket Şahin ve yönetim kurulu üyeleri maden işçileri Otomobilciler Odası Başkanı Dursun Solak da yer aldı.

Demokrasi nöbetine katılan Somalı madenciler demokrasiye kast eden hainlerin hedeflerine ulaşamayacağını belirterek, nöbetlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA