Komşusunun Türk Bayrağı'na Açmasına Dayanamayıp Bunları Söyledi

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, darbe girişimi sonrası demokrasiye sahip çıkmak için penceresine astığı Türk Bayrağı’na komşusunun tepki gösterip ’’Ne bu bez parçası, ne demek oluyor, sen faşistleri mi koruyorsun, faşist Erdoğan’ın faşist köpekleri misiniz?” diye hakaret ettiği iddia edilen A.G., tutuklandı.

FETÖ tarafından 15 Temmuz akşamı darbe girişiminin ardından Basın Sitesi’nde oturan S.E. (49) isimli kadın, darbecilere tepki olarak evinin penceresine Türk Bayrağı astı. İddiaya göre mahkemeye intikal eden olay da bu sırada meydana geldi.

20 Temmuz günü Basın Sitesi Polis merkezine giden S.E., son zamanlarda meydana gelen olayları protesto etmek amacı ile penceresine Türk Bayrağı astığını, ikametinde kızının arkadaşı B.A.(22) ile birlikte oturduğu belirterek, ’’Bu sırada komşum olan A.G.’nin(46) pencere camına vurarak ’Ne bu bez parçası, ne demek oluyor, sen faşistleri mi koruyorsun, faşist Erdoğan’ın faşist köpekleri misiniz?’ diyerek hakaret etti. Şahsı uyardım ama tekrar ’Siz de Cumhurbaşkanı da faşist köpeklersiniz, bu bayrak, bu bez parçası buradan kalkacak’ diyerek hakaretlerine devam etti’’ dedi.

S.E., komşusu A.G.’den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,

A.G.’yi yakaladı. Emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevkedilen A.G., ’Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ’2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu’ na muhalefet’ suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kaynak: İHA