Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekat Dairesine Ziyaret

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 'FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, yapılanması, üstelik Silahlı Kuvvetler gibi bir örgütün içinde bu ölçüde yuvalanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama Türkiye'de bütün siyasi partilerin demokrasi, hukukun üstünlüğü, devletin liyakat esasına dayanması gerektiği konusunda ortak bir tavır takınmaları, görüş oluşturmaları çok önemli' 'Biz siyasetçiler olarak son derece mutluyuz bugünkü atmosferden. Umarım bu atmosfer hep böyle devam eder ve Türkiye dünyada, bölgede saygınlığını güçlendiren bir ülke olur' Emniyet Genel Müdürü Lekesiz: 'Türk polisi, dün olduğu gibi bugün de anayasamızın temel değerlerine bağlıdır, hukuktan, demokrasiden yanadır, meşru otoritenin emrindedir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, yapılanması, üstelik Silahlı Kuvvetler gibi bir örgütün içinde bu ölçüde yuvalanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama Türkiye'de bütün siyasi partilerin demokrasi, hukukun üstünlüğü, devletin liyakat esasına dayanması gerektiği konusunda ortak bir tavır takınmaları, görüş oluşturmaları çok önemli.' dedi.

Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında uçaklar tarafından bombalanan Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti.

Özel Harekat Dairesi önündeki anıta karanfil bırakıp, şehit polislere dua eden Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, anayasanın ruhuna sadık kalarak görev yapan polis teşkilatının, herkesin gözbebeği olduğunu vurguladı.

Polislerin, insanlar evinde rahat uyusun, Türkiye'nin sokaklarında, caddelerinde rahat gezsin diye yeri geldiğinde canlarını feda ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Polis teşkilatımızı güçlendirmek ve onlara gözümüz gibi bakmak hepimizin ortak görevidir.' dedi.

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz akşamı yaşanan olayın, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde birden fazla ilki doğurduğuna işaret ederek, Türkiye'de, demokrasiye bağlılık, özgürlükler, hukukun üstünlüğü, anayasada değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen demokratik, laik, sosyal hukuk devletine bağlılık konusunda, ortak bir payda oluştuğunu bildirdi.

Bunun son derece sevindirici olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, '43 arkadaşımız, havacılık dairesinde de 7 arkadaşımız, yani vatan evlatlarımız burada şehit oldu, onlara 'demokrasi şehidi' diyoruz. Onları asla ve asla, hiçbir zaman unutmayacağız. Bugün Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması, ortak bir dil oluşturması, onların hayatlarını feda etmesiyle gerçekleşti.' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

'Paralel çete olarak ifade edildi ama kamuoyu bunu 'FETÖ terör örgütü' olarak tanımlıyor, FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, yapılanması, üstelik Silahlı Kuvvetler gibi bir örgütün içinde bu ölçüde yuvalanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama Türkiye'de bütün siyasi partilerin demokrasi, hukukun üstünlüğü, devletin liyakat esasına dayanması gerektiği konusunda ortak bir tavır takınmaları, görüş oluşturmaları çok önemli.'

- 'Polise, hukuka bağlı askerlere ve vatandaşa teşekkür'

Kılıçdaroğlu, 16 Temmuz sabahına 'Daha güzel bir Türkiye' umuduyla uyanılmasını sağlayan polis teşkilatına, söz konusu çete ile bağlantısı olmayan, Türkiye'ye, hukuka bağlı Türk Silahlı Kuvvetlerine ve en önemlisi de darbe karşısında direnme hakkını kullanan vatandaşlara teşekkür etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Biz siyasetçiler olarak son derece mutluyuz bugünkü atmosferden. Umarım bu atmosfer hep böyle devam eder ve Türkiye dünyada, bölgede saygınlığını güçlendiren bir ülke olur.' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na eşlik eden Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de acılarını paylaştıkları için CHP Genel Başkanı'na teşekkür etti.

Silahlı Kuvvetler içinde çöreklenmiş paralel çete unsurları tarafından, 15 Temmuz'da, Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığına her biri bir ton ağırlığında lazer güdümlü iki füze atıldığını anımsatan Lekesiz, bu saldırıda, 43 özel harekat personelinin şehit olduğuna dikkati çekti.

- Havacılık Dairesine ziyaret

Şehit olan polislere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Lekesiz, şehit polislerin, terörle mücadele nedeniyle evinden, yuvasından uzak kalan, birkaç günlüğüne istirahat için Gölbaşı'na gelen insanlar olduğunu belirtti.

Yaşanan darbe girişimi sırasında kendilerine verilen görevi yerine getirmek üzere, binanın önüne çıkan özel harekatçılara F-16'lardan bomba atıldığını vurgulayan Lekesiz, 'Türk polisi, dün olduğu gibi bugün de Anayasamızın temel değerlerine bağlıdır, hukuktan, demokrasiden yanadır, meşru otoritenin emrindedir. 15 Temmuz akşamı da tüm Türkiye genelinde Türk Polis Teşkilatı, anayasanın temel değerlerine bağlı olarak hukuktan, demokrasiden, millet iradesinden ve meşru otoriteden yana tavır koymuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır.' dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından 7 şehidin verildiği Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığına geçti. Burada bomba düşen yere karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, Havacılık Dairesi Başkanlığındaki pilotlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.
Kaynak: AA