Kamuya Devredilen Hastanede MHRS Sistemi Aktif Hale Geldi

FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle kamuya devredilen ve Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası olarak faaliyete geçen eski OSM Hastanesinde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) devreye girdi.

Kamuya Devredilen Hastanede MHRS Sistemi Aktif Hale Geldi
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İbrahim Halil Keşküş tarafından yapılan açıklamada, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Haliliye Ek Binası olarak kullanılmaya başlanan, eski adı ile ’OSM Hastanesi’ diye bilinen ve Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık kuruluşumuzda, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) bu gün itibariyle vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır. Daha önce hastalandığımızda, hastaneye muayene için gitmek istediğimizde, öncelikle hangi branşta muayene olacaksa, o branşla ilgili sabahın erken saatlerinde sağlık kuruluşuna müracaat ederek, sıra almamız gerekiyordu. Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm projelerinden olan MHRS sistemi ile 2010 yılından bu yana vatandaşlarımızın sıra beklemeden muayene olabilmesini sağlamaktadır. Artık, bu hastanemizde de MHRS Hastane Randevu Sistemi ile hastanemizde sıra beklemeden muayene olabilirsiniz. MHRS, vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci ve üçüncü basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için Alo 182 hattından MHRS’yi arayarak canlı operatörlerden veya internet üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır. Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi aranır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunarak, TC kimlik numarasını veri. Asistan vatandaşın bilgilerini doğrular. Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaşlar, 182’nin yanı sıra "Online Randevu Sistemi" aracılığıyla da randevu alabilmektedir. Vatandaşlar, randevu almak istedikleri MHRS kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki "Online Randevu" linkine basarak, "Vatandaş Giriş" ekranından kayıt oluşturup randevu alabilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Alınan randevunun iptali hakkında da bilgi veren Keşküş, “Alo 182 aranarak ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önce yapılmalıdır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. kimlik numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu bu şekilde iptal edilir. İnternet üzerinden randevu iptali yapmak için de MHRS Online Randevu ekranına T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır. Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır. Randevu İptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA