Haluk Alıcık, Gazetecileri Yine Unutmadı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Türk Basını’nın sansürden kurtuluşunun 108. yıl dönümünde ilçede görev ulusal ve yerel gazetelerin temsilcileriyle akşam yemeğinde buluştu.

Haluk Alıcık, Gazetecileri Yine Unutmadı
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Türk Basını’nın sansürden kurtuluşunun 108. yıl dönümü sebebiyle Nazilli’de görev yapan ve faaliyet gösteren gazete sahipleri ile basın mensupları için yemek verdi. Nazilli Belediyesi tarafından restore ve rölevesi tamamlanarak faaliyete başlayan Hangar Cafe Resterontta düzenlenen yemeğe eski AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydın Gazeteciler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Metin Özden, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertan Çetiner, Nazilli’de görev yapan basın mensupları ve faaliyet gösteren gazetelerin sahipleri katıldı.

Düzenlenen gecede Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertan Çetiner ile Aydın Gazeteciler Cemiyeti Nazilli Şubesi Başkanı Metin Özden’e basın bayramı dolayısı ile buket çiçek hediye eden Başkan Haluk Alıcık yemeğe katılan tüm misafirlerine tek gül takdim etti. Gecede sık sık merhum gazeteciler Rıfat Yüzer, Hamza Fuat Vardar, Mehmet Panayırcı, Ali Yapucuoğlu, Mustafa Ünlü ve Müjdat Şevket Altınayar’dan bahsedilerek rahmetle anıldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte Nazilli’nin duayen gazetecilerinden Dolunay Gazetesi Sahibi Birol Ertemöz kendisinden rica edilmesi üzerine günün anlam ve önemini vurgulayan kısa bir konuşma yaptı. Ertemöz’ün konuşmasının ardından Gönül dostu arkadaşlarım diyerek konuşmasına başlayan Başkan Haluk Alıcık, “Gönül dostu arkadaşlarım gününüzü kutluyorum. Önemli olan her zaman hatırlanabilmek ve biz sizler ile sadece böyle özel günlerde değil her zaman bir arada olduğumuza inanıyorum. Her zaman beraber olabilmek bizim için çok daha önemli. Biz abi kardeş gibiyiz. Gazetecilik mesleği çok kutsal bir meslektir. Toplumun doğru bilgilendirilmesi çok büyük bir öneme haiz olduğu gibi, bunu mümkün kılabilmek için de, özgür bir basına ihtiyaç vardır. Sizler olmasanız bizler var olamayız. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Size de bu noktada çok görevler düşüyor. Sizler, toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektesiniz. Bu doğrultuda doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirirken her birinize görevinizde başarılar diliyorum. Sansürün kaldırılışının 108. yıldönümünde tüm basın camiamızın basın bayramını kutluyorum. Aramızdan ayrılan bu gün hayatta olmayan gazeteci arkadaşlarımız var. Onları da rahmetle anıyorum. Bugün onları da ziyaret ettik hatıralarını yad ettik. Davetimize icap eden Semra Hanım’a, Milletvekilimize Gültekin Kılınç abime ve sizlere çok teşekkür ediyor hepinizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Kalemlerinizin daima ve kesintisiz olarak yazmasını dileğiyle sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA