Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu'ndan SAÜ'ye Ziyaret

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay ve akademisyenleri ziyaret etti.

Belediye Başkanı Toçoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, İlahiyat Fakültesinin bilimsel çalışmaları, akademik tavrı ve vatan şuuruyla Türkiye’nin önemli ilim merkezlerinden olduğunu belirtti.

SAÜ İlahiyat Fakültesi'nin kurucularından olduğunu hatırlatan Toçoğlu, şöyle konuştu:

'Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kaliteli eğitimi ve her biri alanında otorite kabul edilen akademik personeliyle Türkiye’de dikkatleri üzerinde toplayan bir eğitim kurumudur. Fakültemizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi her daim ortaya koyduğu bilimsel argümanlar ve akademik referanslarla gündeme gelmiştir. Akademi camiası arasında yer alan hainler bu kaliteye, bu eğitim aşkına, bu güzelliğe, birlikteliğe asla ve asla gölge düşüremezler. Biz fakültemizden eminiz. Onların daima yanındayız. Hocalarımızın bu konuda gereken hassasiyeti gösterdiklerine ve göstereceklerine yürekten inanıyorum. Millete kurşun sıkanlar üniversitemizde barınamaz.'

Toçoğlu'nun ziyaretinden mutluluk duyduğunu aktaran Dekan Günay ise, 'Büyük bir ilerleme kat ettiğimiz ilim ve irfan yolculuğumuzda aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Vatanına, milletine, devletine bağlı nesil yetiştirmek ortak hedefimizdir.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA