Büyüközer Açıklaması 'Milletimizin Ve Devletimizin Yanındayız'

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, yaptığı açıklamada devletin ve milletin yanında olduklarını belirtti.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Deneme ve Sertifikalandırma Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan ve Gülen Hareketi ile ilişkili olduğu belirtilen bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askeri darbe teşebbüsü hakkında açıklama yaptı. Büyükközer, ”15 Temmuz Gecesi Ülkemiz milletçe bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Milletimize ve onun seçtiği yönetime karşı güç kullanılarak katliamlar yapılmış, yönetime el konulmaya çalışılmıştır. Bu ayaklanmayı tertip ederek vatana ve millete ihanet eden bu zavallıları şiddetle kınıyoruz.”dedi.

Milli iradeyi yok sayarak devletin askerini, polisini ve vatandaşını karşı karşıya getirmek isteyen malum şer güçlerinin devlete, millete, hükümete hain bir darbe girişiminde bulunduğunu belirten Dr. Büyüközer, ”Seçimle işbaşına getirdiği idaresine sahip çıkan milletimizi, ülkemizin geleceğine sahip çıkan yöneticilerimizi, kahraman polisimizi ve kahraman askerimizi takdirle karşılıyor, tebrik ediyoruz. Birlik ve beraberliğimize tuzak kuranlar, başkasının maşası olarak kullanılanlar elbette yok olup gideceklerdir. Tarih onları, ülkesini satan aşağılık varlıklar olarak kaydedecektir. Her dönemde ülkemiz üzerinde bir hançer gibi sallandırılan darbe ve darbecileri milletimiz 15 Temmuz gecesi bir daha çıkmamak üzere toprağın derinliklerine gömmüştür. Bu gecenin sabahı milletimizin ve mazlumların bayramı olmuştur. Bundan sonra da seçtiğimiz idarecilerimize sahip çıkmak vazifemiz olmalıdır.” açıklamasını yaptı.

Gün, milli iradeye sahip çıkma günüdür

Daha önce de benzeri kalkışmalar içinde bulunan bu eli kanlı ve ruhları kirlenmiş darbeci çetenin hiçbir kutsalının olmadığı bir kez daha görülmüştür. Gücünü milletten almayan bir grubun, devleti yıkma çabasına girişmesinin, kabul edilemez olduğu, her türlü sorunun milli mutabakat kuralları ve kurumları dahilinde çözülmesi gerektiği, devletin bu kalkışmanın üstünden gelecek güçte olduğunu, halkımızın da basiret ve ferasetle provokasyona gelmeden milli birliğimizin yanında duruş göstermesini önemsiyoruz.

Gün, Milli iradeye sahip çıkma günüdür. Devletimizin, Hükümetimizin bu hain girişimde bulunan kişileri ve grupları en şiddetli cezalarla cezalandırılması için gerekli olan önlemleri alacağına olan inancımız ile GİMDES ve DÜNYA HELAL VAKFI Grubu olarak her türlü önlemin alınmasında devletimizin yanında olacağımızı beyan ediyoruz. Bu vesile ile tüm üyelerimizi Devletimizin, Milletimizin yanında olmaya davet ediyoruz. Gün birlik, dirlik olma günüdür. Hiçbir gücün bu milletin maneviyatını bozmasına müsaade edilmeyeceğinin bilinmesini, her türlü provokatif çabanın karşısında olacağımızı ifade ediyoruz.

Türk halkının büyük bir mücadele vererek geri püskürttüğü bu darbe girişiminde şehitlik mertebesine ulaşan asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kalan yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun ” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA