Bilecik TSO'dan Bir İlk

Bilecik Sanayi ve Ticaret (TSO) bir ilki gerçekleştirerek, küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirmesine yardımcı “KOBİ Kariyer Çatısı” projesinin başvurusunu yaptı.

Bilecik TSO'dan Bir İlk
Konu hakkında açıklama yapan Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun, odaları tarafından küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan KOSGEB Meslek Kuruluşu Proje Destek Programı kapsamında “KOBİ Kariyer Çatısı” projesinin başvurusunu yaptıklarını belirtti.

Uzun, “KOSGEB’in sunduğu Meslek Kuruluşu Proje Destek Programına; KOSGEB veri tabanına kayıtlı, işletmelere ve girişimcilere yönelik faaliyet gösteren, oda, borsa, birlik, konfederasyon, federasyon, vakıf, dernek ve kooperatifler ile küçük sanayi siteleri ve organize sanayi bölgeleri yönetimleri başvuru yapabilmektedir. KOSGEB’in sunduğu Meslek Kuruluşu Proje Destek Programı kapsamında İlimizden sunulan ilk proje olma özelliğini taşıyan başvurumuz ile üyelerimizin insan kaynakları ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak bir veri tabanının oluşturulması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında oluşturulacak veri tabanında e-ticaret, kariyer merkezi, sanal fuar ve diğer elektronik yayıncılık bileşenlerini içeren modüller sayesinde KOBİ’lerin nitelikli elemana, düzenlenecek eğitimlere erişimlerinin kolaylaştırılması, bilgi çağında işletmelerin ekonomik gelişimlerine katkı sağlayacaktır. Veri girişlerinin kişi veya kurumlar tarafından yapılabileceği Kariyer Merkezinde; bilgilerin belirli bir süzgeçten geçirilerek girildiği sanal platforma işletmeler bilgi güvenliğini sağlamak adına şifreli bir sistem ve kayıt mekanizması ile giriş yapabileceklerdir” dedi.

“Proje, bölgenin ticaret ve sanayi yapısının ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlar”

Oda üyelerine sağlanacak Sanal Fuar imkanı ile de firmalar ürünlerinin sanal tanıtımlarını gerçekleştirebileceklerini anlatan Uzun, sözlerine şöyle devam etti:

“Ürün görsellerini, özelliklerini ve tüm aşamalarını teknoloji ile harmanlayıp birçok ziyaretçi ile buluşturma imkanına ve istedikleri takdirde e-ticaret ile ürünlerini pazarlama imkanına sahip olabileceklerdir. Sunmuş olduğumuz proje kapsamında üyelerimizle yüz yüze anketler yapılacak ve sistem üzerinden eğitim, staj ve iş gücü talepleri alınacaktır. Sanal Platformda üyemiz olan KOBİ’ler yaşadıkları nitelikli istihdam/iş gücüne ulaşma sıkıntısını sistemin ara modülü olan CV Başvurusu kısmına yüklenmiş bilgileri süzüp ilgi alanlarına giren kişileri inceleyerek çözümleyebileceklerdir. Yine KOBİ’lerin ara eleman ve stajyer talepleri de bu sistem ile karşılanabilecektir. KOBİ’lerin talep ettikleri eğitimler doğrultusunda uygulanacak eğitimler mesleki ve kişisel gelişim ihtiyaçlarını cevaplayacaktır. Oluşturulan internet sayfası ve sanal platformda tek bir çatıda üç ana başlıkta üye memnuniyeti oluşturulması hedeflenmektedir. KOBİ’ler için büyük bir fırsata çevrilebilecek Sanal Platformda, sağlanacak Sanal Fuar imkanı ile şirketler özel sanal tanıtımlarını gerçekleştirebilecekler, ürün görsellerini ve üretim aşamalarını teknoloji ile harmanlayıp birçok ziyaretçi ile buluşma fırsatı yakalayacaklardır. Sunulan bütün bu talep toplama mekanizması ile oluşan veri tabanı sayesinde amaçladığımız sistem oluşturulmuş olacaktır. Böylelikle bölgenin ticaret ve sanayi yapısının ülke ekonomisine daha fazla katkı oluşturması yönde biçimlenmesi, üyelerinin mesleki faaliyetlerini uygun koşullar ve belirli bir sistematik içinde zamanı daha etkin kullanarak yürütebilmeleri mümkün olacaktır. Yapılan tüm bu faaliyetler sayesinde; günlük iş hayatında yaşanan sorunların kısa vadede çözümlenebilmesi ile söz konusu proje hedeflenen başarısına ulaşmış olacaktır. Başvurmuş olduğumuz projenin değerlendirme sürecini tamamlayarak, hayata geçirilmesi temenni eder, üyelerimize ve ilimize hayırlı olmasını dilerim.”
Kaynak: İHA